Топла вода с лимон – не допускайте тази грешка, която

...
Топла вода с лимон – не допускайте тази грешка, която
Коментари Харесай

Топла вода с лимон – не допускайте тази грешка!

Топла вода с лимон – не допускайте тази неточност, която доста хора вършат!

Започването на деня с чаша вода с лимонен сок се е трансформирало в табиет за тези, които се грижат за здравето си. Наистина, тази елементарна напитка, на празен корем, съвършено хидратира и почиства организма, насища го с нужните витамини и го зарежда с сила.

Топла вода с лимон на празен корем
За да извършите тази напитка, просто прибавете 2 с.л. прясно изцеден лимонен сок в чаша с топла вода. За усет можете да добавите 1 ч.л. мед. Еликсирът на здравето е подготвен!

10 аргументи да пиете лимонова вода заран

Подобрява храносмилането
Лимонът има свойства, които подтикват производството на жлъчка, което подкрепя процеса на храносмилане. Храната се усвоява по-добре, а количеството на продуктите на разпад става по-малко.

Помага за понижаване на тежестта
Лимонът съдържа доста пектинови нишки, които понижават апетита и способстват за по-дълго чувство за задоволеност.

Почиства кожата
След 3 дни банкет на лимонова вода ще забележите, че кожата е станала по-светла, акнето е намаляло. Кръвта, наситена с витамини и О2, подхранва всяка клетка: тялото се подмладява освен от вътрешната страна, само че и извън.

Стимулира имунната система
Водата с лимонен сок не е единствено източник на витамин С, който е виновен за устойчивостта на организма към заболяването, тази напитка оказва помощ за по-доброто асимилиране на желязото и калция от храната.

Увеличава силата
Витамините, минералите и етеричните масла, съдържащи се в лимона, работят на организма като натурален антидепресант. Също по този начин, лимоновата вода възстановява равнището на глюкозата в кръвта, допринасяйки за чувство за жизненост. Тази напитка може изцяло да размени кафето заран!

Освежава дъха
Известно е, че слюнката е способна да убива патогените в устата. Лимоновият сок, ускорява слюноотделянето, оказва помощ да се справите с неприятния мирис.

Нормализира киселинността
Помага да се поддържа нужното равнище на рН в телесните течности, спомага за елиминирането на пикочната киселина, натрупването на която води до разнообразни болести на ставите.

Елиминира инфекциите в гърлото
Лимоновият сок е прочут със своите антибактериални свойства. След като го разредете с вода и го изпиете преди закуска, почиствате устата и гърлото си, предотвратявайки развиването на инфекции.

Нормализира налягането
Тази напитка има способността да почиства лимфната система и да усъвършенства лимфния поток. Калият, който се съдържа в лимоните, контролира количеството на телесните течности, а магнезият оказва помощ за разпределяне на артериите. Освен това понижава способноста на бъбреците да създават ангиотензин, хормон, който свива кръвоносните съдове, покачва кръвното налягане.

Почистване на пикочните пътища
Лимоновата вода работи като лек диуретик и трансформира pH на урината. Преминавайки през пикочните пътища, такава урина дейно ги почиства от бактерии, насъбрани по време на сън.

Но даже такава здравословна напитка има противопоказания: диабет, стомашно-чревни болести, алергии към цитрусови плодове. И с цел да не навреди киселината в напитката на зъбния гланц, пийте я със сламка.

Вижте още: Черен пипер и куркума: примес, която ще ви защищити от заболявания

Не забравяйте да кажете на приятелите си за изгодите от лимоновата вода!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР