Топ поставеният е аут в Женева. Световният номер четири Каспър

...
Топ поставеният е аут в Женева. Световният номер четири Каспър
Коментари Харесай

Изненада в Женева: Джари изхвърли топ поставения и двукратен непобеден шампион в турнира

Топ поставеният е навън в Женева. Световният номер четири Каспър Рууд завърши несполучливо опита си да завоюва трета поредна купа в швейцарския град, а забавното, е че скандинавецът в никакъв случай до момента въобще не беше губил в тази страна, защото можеше да се похвали с два завоювани трофея и от надпреварата в Гщаад. Изненадата беше сътворена от двуметровия чилиец Николас Джари, който се показва чудесно през сезона на клей и неслучайно неотдавна взе купата на домашния си шампионат в Сантяго.

Южноамериканецът пласира една дузина асове по пътя към най-голямата победа в своята кариера, която го класира на 1/2-финалите в конкуренцията, а там негов противник ще бъде различен някогашен първенец - Александър Зверев. Любопитното е, че конфликтът сред двамата ще е повтаряне на финала от 2019-та година, когато някогашният номер две отрази няколко мачбола и в последна сметка пречупи съпротивата на колоса в тайбрека на решителния сет.

Първата част стартира с известно превъзходство на Джари, който завоюва на нула откриващите си две подавания и след това имаше точка за пробив, единствено че не се възползва от тази си опция. Рууд пък посрещаше по-добре с всяка минала минута и изненадващо реализира брейк в осмия гейм, откакто непоставеният състезател направи четири следващи непредизвикани неточности и доста скоро откриващият сет беше история.

Във втората част станахме очевидци на доста сериозна доминация от страна на сервиращите, които единствено в един гейм позволиха да изгубят повече от едно разиграване. Световният номер 54 все по-често търсеше път към мрежата, където демонстрираше страхотни рефлекси, до момента в който норвежецът разчиташе на по-голямата си непоклатимост от дъното на корта и в последна сметка се стигна до тайбрек. Там началният удар на южноамериканеца работеше безусловно безотказно, което сложи любимеца под голямо напрежение, а той не устоя на натиска и имахме тъждество в общия резултат.

Джари най-сетне прекъсна серията без пробиви и привидно се откъсна уверено напред с 4:3 в третия сет, но последва неотложен отговор от Рууд и паритетът беше възобновен. Джари обаче беше твърдо решен да избегне изиграването на нов дълъг 13-ти гейм и рискуваше оптимално, търсейки уинъри от всяка една позиция на корта, като тази тактика му разреши още веднъж да отмъкне съперниковото подаване и да победи с успеха в конфликта.

JARRY THE GIANT SLAYER
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР