Топ-6 грешки при измерване на кръвното, посочват специалисти. Измерването на

...
Топ-6 грешки при измерване на кръвното, посочват специалисти. Измерването на
Коментари Харесай

Топ-6 грешки при измерване на кръвното

Топ-6 неточности при премерване на кръвното, показват експерти. Измерването на кръвното налягане е значим обред освен за хора, страдащи от сърдечносъдови болести. Препоръчително е всички възрастни да следят този жизненоважен индикатор. Но, когато измерваме налягането, всички вършим едни и същи неточности. Как да го създадем вярно?

Редовното следене на кръвното налягане е значимо за всеки възрастен.

 

Всеки доктор ще ви каже това. Всеки знае, че проблемите на сърдечносъдовата система са главната причина за гибел на планетата. Следейки стойностите на кръвното налягане, можете да откриете в точния момент утежняването на вашето здраве и да вземете подобаващи ограничения.

Как да измерваме кръвното налягане вярно?

Измерването на кръвното налягане е внимателен въпрос, който изисква внимание и процедура. Ако знаете по какъв начин да мерите налягането, ще забележите, че резултатите са разнообразни от самото начало. Какво значи? Имаме повреден тонометър? Или самият протокол за премерване на налягането е нарушен? Според статистиката, тонометрите дават неточности в 70% от случаите. За да извършите най-точното премерване на кръвното налягане, е значимо да се придържате прецизно към рекомендациите на експертите.

Кръвното налягане продължава да се трансформира

Показанията на кръвното налягане варират денем. Физическата интензивност, проблемите, споровете, терзанията са постоянно срещани фактори за увеличение на напрежението. Тялото употребява този механизъм, с цел да контролира функционалностите на разнообразни системи. Например, с цел да поддържаме наличието на О2 в кората на нашия мозък. В противоположен случай човек би изгубил схващане, просто като се изкачи по стълба.

За да започнете да мерите налягането, значимо е първо да го стабилизирате. Как да стабилизираме кръвното налягане?
Ако мерите налягането на постоянни шпации, ще видите по какъв начин се трансформира денем. Но в края на краищата, измерваме налягането, с цел да разберем положението си и да вземем нужните ограничения, в случай че е належащо.

Ето няколко скъпи съвета по какъв начин да стабилизирате кръвното налягане

Час и половина преди измерването стопираме използването на тонизиращи питиета, облекчаваме разнообразни типове стрес (както психически, по този начин и физически), не използваме медикаменти за повишение на кръвното налягане.
30 минути преди операцията просто седим известно време във вентилирана стая, като по този метод облекчаваме напрежението, съдовите и мускулните скоби. 10 минути преди премерване на налягането седим в комфортно положение, където е планувано да правим операцията.

В какво бъркат множеството хора, когато мерят кръвното налягане?

Често срещани неточности при премерване на кръвното налягане са:

• изкривени плещи
• наклонено тяло напред
• протегната ръка напред
• ориентирана длан нагоре
• натискане на гръдната кост на ръката с поставения маншет
• говорете, до момента в който мерите

Как да употребявате тонометъра вярно?

Преди да извършите измервания, не забравяйте да посетите тоалетната. Ако пикочният ви мехур е цялостен, тогава ще добавите 10-15 точки към крайния си резултат.

Сядате по този начин, че мускулите на врата, гърба, ръцете и раменете да са отпуснати. Гърбът е прав, с опора, раменете са на една линия, не са извити. Ръката с маншета е ситуирана върху здрава хоризонтална опора по дължината на предмишницата. Облегнете се комфортно на облегалката на стола. Когато позата при премерване на налягането е неверна, това ще добави 6-10 точки към крайния резултат.

Краката са на пода отмерено, не се кръстосват (за да не се притискат огромни съдове). В противоположен случай към вашите показания се прибавят 2-8 точки. В никакъв случай не дръжте краката си да висят.
Поставяме маншета на ръката без облекла. Тъканите с друга дебелина могат да прибавят 5-50 точки към сумата.
Размерът на маншета има значение. Ако е дребен, тогава индикаторът на кръвното налягане ще бъде по-нисък от действителния с 2-10 точки.

В момента на премерване сме без придвижване. Не приказваме, не се смеем, не се разсейваме. В противоположен случай стойностите ще бъдат по-високи с 10 точки.

В описаната позиция тялото да бъде оптимално отпуснато и квалифицирано за премерване на кръвното налягане.
Както можете да видите, особено внимание в този развой се обръща на позицията на лицето и вярното слагане на маншета.

Не забравяйте, че колкото по-точни са показанията на кръвното ви налягане, толкоз по-лесно ще определите положението си и в случай че е належащо, ще вземете ограничения. По този метод можете да предотвратите доста здравословни затруднения.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР