Тонове музикална апаратура пристигнаха на Античния театър за концерта за

...
Тонове музикална апаратура пристигнаха на Античния театър за концерта за
Коментари Харесай

„Спомени от вефа“ на Античния: Христо Кидиков пее с куп звез...

Тонове музикална инсталация дойдоха на Античния спектакъл за концерта за 75-годишния празник на Христо Кидиков. Певецът приготвя от четвъртък сцената, на която на 13 септември от 20.30 часа ще пристигна каймакът на соцестрадата.

„ Аз съм продуцент на концерта и всичко е доста комплицирано. Големият ми наследник - композиторът Николай Кидиков, ще работи на пулта “, сподели Кидиков.

Със боязън е следил обстановката с коронавирус и в този момент ще бъдат пуснати 50% от местата на античния. „ Концертът е моят подарък за Пловдив и ще е безвъзмезден. Очаквам най-малко 1600 души на Античния спектакъл “, добави той.

От всички поканени естрадни звезди единствено Маргарита Хранова няма да пристигна. Тя е състудент на Кидиков от консерваторията, само че навръх тази дата има концерт в Свищов с Врачанската филхармония.

„ На нейно място поканих Мариана Попова, която е от идващото потомство реализатори. С нея продължих традицията си във всеки мой нов диск /той ще се продава на Античния дружно с новата му книга „ Спомени от вефа “/ ария наследена от моя татко – остаряла градска ария. Ще изпеем „ Ако зажалиш някой ден “, изясни Кидиков за „ Марица “.

Друг предстоящ шлагер е песента „ На хорото “, която ще извърши в дует с Росица Кирилова.

„ Винаги желая да има и ария с фолклорни претекстове – по това ме възпламени Тончо Русев преди време. Тя е по музика на Камен Николов и по текст на Георги Василев. Тази ария те направиха в жанр Горан Брегович, като поканиха Ловешкия духов оркестър “, сподели артистът. Ловчанлии също ще се качат на великата пловдивска сцена.

В юбилейния концерт вземат участие отбор „ Тракия “ и „ Ера 3000 “. С тях ще бъде намерено шоуто.

Гости на Кидиков са Орлин Горанов, Веселин Маринов и Мими Иванова /негова съученичка още от Музикалното учебно заведение в Пловдив/. От огромните имена на естрадата няма да взе участие единствено Лили Иванова. „ Приятели сме, споделил съм й, само че тя няма да пристигна “, добави артистът.

„ Пак си давам обещание, че това ще ми е сетен концерт – по този начин споделям от 15 години като станах на 60. Казваме: Ще дадем път на младите, само че когато те канят не можеш да спреш “, добави легендата на родната сцена.

Певецът е израснал в дребна къща на бежанци от Беломорска Тракия на ул. „ Захари Стоянов “ на Бунарджика. Сега тя е бутната и на нейно място строи кооперация с двамата си братя. " Бунарджикът е мястото на моето детство - втори ден съм тук и все вървя там ", сподели артистът.

Очаквайте изявлението с Христо Кидиков, в които споделя за двете си чудодейни разминавания със гибелта, по какъв начин се разминава с брака с млада италианска комунистка и за раждането на лафа " Пускай, майна, вефа, та да чуем Кидика!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР