Тон и половина дрога на границата хванаха митничарите. Рекордното количество

...
Тон и половина дрога на границата хванаха митничарите. Рекордното количество
Коментари Харесай

Тон и половина дрога на границата

Тон и половина дрога на границата хванаха митничарите. Рекордното количество е намерено натъпкано в коли и тирове, изловени от началото на годината досега, оповестиха от Агенция „ Митници “ пред „ Телеграф “.

Точната цифра на хванатите опиати е 1600 кг. Само през вчерашния ден митничарите удариха на Малко Търново пратка от 28.5 кг хероин, хашиш и метамфетамин, скрити в бои за латекс. Ден по-рано на Капитан Андреево пък бяха хванати шеметните 100 кг хероин за 9.4 млн. лева, с които безусловно беше тапицирана френска кола. Във возилото пътуваха семейство с две деца и две кучета, очевидно за камуфлаж.

Латексът

През нощта през вчерашния ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново дошъл автобус, пътуващ по постоянна линия Истанбул-Силистра. Никой не споделил, че носи неразрешени артикули, само че при инспекция в багажното били открити фабрично запечатани кутии с латекс. В тях имало обаче дрога. 22 пакета били с хероин, а в другите 6 - хашиш, метамфетамин и опиат. Незабавно били арестувани стюардът на рейса - българин, както и двамата водачи - турски жители.

“Всеки опиат има свои присъщи особености на произвеждане и разпространяване. Например хероинът, който задържаме най-често на българските граници, идва най-вече от Афганистан и Иран. Кокаинът също обичайно се движи от Латинска Америка, всекидневно през Западна Европа, където и по време на пандемията имаше арестувания на огромни количества от този опиат.

Марихуаната е в посока от балканските страни и България към Турция заради по-високата й цена там. Както и бяха засечени няколко директни колета от Нидерландия и Испания към Турция и Гърция”, разясниха пред „ Телеграф “ специалисти от Автомагистрала.

Според тях в рекордните 1.6 тона опиати максимален е процентът на марихуаната. За малко повече от половин година чиновниците са спипали и близо 300 000 таблетки психотропни субстанции и 3.572 л синтетика, сочат данните на Автомагистрала.

Милиони

Освен връх в дрогата митничарите ловят и крупни суми скрити пари. Така да вземем за пример единствено при два удара в последните дни са открити 1 360 000 лева, натъпкани по кабини, седалки и всевъзможни тайници. „ Валутата се открива обичайно на вход от Западна Европа и на излаз за Турция. Най-често се укрива в товарни коли – в багажа и кабината на водачите, както и в рейсове – в кухини на самите транспортни средства, недостъпни за пасажерите “, обясниха специалисти от Автомагистрала. Последният величествен случай е от вторник, когато митничарите на Капитан Андреево спипаха внушителните 950 000 лева в автобус. Автобусът пътувал от Румъния през България за Турция. В багажа били открити две чанти на един от водачите – румънци. В тях имало скътани девет пакета, облепени с тиксо. Щом ги разпечатали, чиновниците се хванали за главите. Вътре били надиплени пачки с английски, шотландски и ирландски паунди. Общата стойност е 382 880 английски паунда, 23 580 шотландски паунда и 3100 ирландски паунда с левова равноценност 951 137 лева

“От началото на годината досега единствено на Капитан Андреево е открита недекларирана валута с левова равноценност над 15 600 000 лева, показаха митничари.

Ланци и гривни

“Златните и сребърните произведения се придвижват в посока от Турция към Западна Европа, като се откриват в багажа на пасажери, прикрепени по телата им, както и в багажа на водачи на товарни автомобили”, обясниха от организацията. Интересното е, че мулетата на ланци и гривни обичат доста да ги лепят по телата си или да ги скатават в бельото, смятайки, че никой няма да ги обискира толкоз подробно. По същия метод от Турция към Италия тръгнал турчин, въоръжен с доста злато. Мъжът пътувал с автобус с още 16 пасажери. Митничарите на Капитан Андреево обаче го предиздвикали да слезе, с цел да го ревизират. Инспекторите безусловно припаднали, когато в бельото му разкрили 13 пакета с гривни, ланци и пръстени на обща стойност 110 000 лева

Турчин къта 100 кила марихуана в ремарке

Турски водач на камион с прикачен влекач изгоря на Калотина, откакто митничарите го спипаха, че вози 100 кг марихуана. Миналия вторник той цъфнал на границата и обяснил, че кара железни произведения към Турция. Рентгенът обаче посочил, че лъже и има странни кухини по въжетата и ремаркетата. Физическата инспекция посочила, че е наблъскал пакети трева на всички места, в това число в три кашона в самото ремарке. След огледа се оказало, че вози 104 кг марихуана.

Тираджия къта половин милион в арматурното табло

Понеделник следобяд се оказва най-каръшкият ден за турски камионджия, спрян за инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост. Човекът обяснил умерено, че не носи нищо нелегално и транспортира абразиви към Турция. Споделил, че в кабината е единствено персоналният му багаж. Инспекторите обаче разкрили, че в естествена празнина на арматурното табло са укрити пакети с валута. Купюрите били надиплени от банкноти с номинал 200, 100 и 50 евро на обща стойност 210 000 евро.

Немец сбута декорации за 250 000 лева в куфар с мръсни облекла

Немец от турски генезис беше хванат от митничарите на Капитан Андреево да къта златни украшения за четвърт милион лв. в куфар с мръсни облекла. Той дошъл предходната неделя на границата с лек автомобил и споделил, че се връща в Германия. В пътнически куфар измежду облеклата обаче били открити пакети с гривни, огърлици и синджири. Според направената от вещото лице експертиза накитите са от 22-каратово злато с общо тегло 1980.50 грама на стойност 249 543 лв..

“През последните седем дни митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали над 10 кг златни и над 1.5 кг сребърни украшения на обща стойност над 960 000 лева”, оповестиха от организацията пред „ Телеграф “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР