Тома БиковФейсбукНадявам се, че Румен Радев ще гледа интервюто на

...
Тома БиковФейсбукНадявам се, че Румен Радев ще гледа интервюто на
Коментари Харесай

Тома Биков: Министър Минеков е неадекватен, Радев да назначи друг на неговото място

Тома Биков

Facebook

Надявам се, че Румен Радев ще гледа изявлението на Велислав Минеков пред Мария Цънцарова по бТВ.

 

Не знам какво би трябвало да се случи, с цел да се разбере, че господин Минеков е несъответстващ и повторното му предопределение за министър на културата е насмешка с всички, които работят в културния бранш.

 

През последната година и половина, тези хора са подвластни от невнятни министри, които се трансформират в подигравки. Единият не можеше да стартира, а другият не може да спре. Защо е това пренебрежение към културния бранш през последната година и половина?

 

Впрочем сега е на път да се провали Планът за възобновяване и резистентност в областта на културата, който дава опция да се цифровизират всички български архиви.

За проекта дава отговор... Светослав Трайков! Същият, който неизвестно за какво беше назначен в борда на НДК и малко по-късно махнат от там.

 

Надявам се, че господин Радев ще разбере, че в България има и естествени хора, които са способени в областта на културата и неотложно ще назначи някой от тях за министър на културата на мястото на Минеков.

 

Ако не го направи, всичките му думи за национализъм и национална еднаквост са напразно. Защото културата е еднаквост и когато редовно я презираш през сходни рисковани и скандални назначения като това на Минеков значи, че не ти пука за нея.



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР