Тома Биков от ГЕРБ-СДС с позиция за СЕМ и Соня

...
Тома Биков от ГЕРБ-СДС с позиция за СЕМ и Соня
Коментари Харесай

Биков постави на място шефката на СЕМ: Да подаде оставка ако иска да изявява лично мнение

Тома Биков от ГЕРБ-СДС с позиция за Съвет за електронни медии и Соня Момчилова.
Гледах съвещанието на Съвет за електронни медии и ми направиха усещане няколко неща:
1. Заседанията се организират в свободен формат и всеки, който желае може да се изкаже, когато пожелае без да е належащо да желае думата, да му се дава думата или да се употребяват реплики и дуплики. Така може да се води диалог в неофициална конюнктура, само че не и да заседава регулатор.
2. За следващ път главната тематика на съвещанието на Съвет за електронни медии са интервютата на неговия ръководител Соня Момчилова, която за следващ път изяснява, че изразявала персонално мнение. Председателят на Съвет за електронни медии няма право на персонално мнение, тъй като съставлява целия орган и би трябвало да обобщава мненията на всички. Явно това е непостижима задача за госпожа Момчилова.
3. На предходно съвещание болшинството от членовете на Съвет за електронни медии се разграничиха от изказванията на госпожа Момчилова, което трябваше да я подтикне да уточни изявите си и да премисли държанието си. Явно обаче това не се е случило и нейното държание още веднъж е в дневния ред.
Зная, че като народен представител аз също нямам право на персонално мнение, тъй като работата ми е да съставлявам гласоподавателите и партията си. Зная и че не е добре да разясня работата на самостоятелни регулатори, какъвто е Съвет за електронни медии. Като народен представител обаче имам правото на съвет и отношение към резултатите от работата на регулаторните органи. Затова бих посъветвал госпожа Момчилова да подаде оставка като ръководител на Съвет за електронни медии и в случай че желае да продължи с изявите на персоналното си мнение да го прави като член на регулатора от квотата на президента. След съвещанието, което изгледах съм още по-убеден, че имаме потребност от нов Закон за радиото и малкия екран, който да регистрира настоящите провокации, както пред медиите, по този начин и пред медийния регулатор.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР