Тома Биков от ГЕРБ коментира, че няма договорка между Бойко

...
Тома Биков от ГЕРБ коментира, че няма договорка между Бойко
Коментари Харесай

ГЕРБ не смята да предлага експерти за служебното правителство

Тома Биков от ГЕРБ разяснява, че няма сделка сред Бойко Борисов и президента Румен Радев за претендент за длъжностен министър председател да бъде посочен Димитър Главчев, за което през днешния ден загатват от ПП-ДБ.

Биков напомни, че текстовете за промени в Конституцията са били препоръчани от ПП-ДБ, а ГЕРБ не счита да предлага специалисти за служебното държавно управление:

" Ние не се бъркаме в служебни държавни управления, тъй като ние нямаме президент, откогато свърши мандата на господин Плевнeлиев. Минали сме през доста служебни държавни управления с доста неприемливи фигури вътре, тъй че нашите изборни резултати не зависят от служебното държавно управление и се надявам сътрудниците да са го разбрали. Ние сме правили избори с държавно управление, в което Бойко Рашков, вътрешният министър, беше неофициален ръководител на предизборния щаб на тези, които в този момент се тормозят доста от политически фигури. И той беше специалист, нали, но май и народен представител ".

Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов съобщи, че право на президента е да избере какъв да е длъжностен министър председател, а Димитър Главчев единствен е дал единодушие.

Той отхвърля подозренията на ПП-ДБ за сделка сред президента и ГЕРБ, запитан дали могат да се намерят неутрални претенденти за служебни министри, каквато поръчка даде Главчев, водачът на Съюз на демократичните сили отговори:

" Едно държавно управление може да бъде доминирано от хора, които си имат своите пристрастия, само че работят независимо по време на тези три месеца. Не можем да постановяваме някакви заклинания кой да бъде, кой да не бъде. Въпросът е хората да свършат работата, за която са изпратени там ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР