Толкова години работим с теб с Алексис. Направихме толкова добри

...
Толкова години работим с теб с Алексис. Направихме толкова добри
Коментари Харесай

Борисов: Слагаме край на думите и почваме да копаем, защото газът не може да си го носиш в сак или куфар

Толкова години работим с теб с Алексис. Направихме толкоз положителни неща и се надявам да продължим да вършим още. Искам да благодаря и на вицепремиера на Азербайджан. Той ясно сподели през днешния ден - това, което договориха Борисов и Алиев, написа novini.bg.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на първата копка на построяването на междусистемната газова връзка сред България и Гърция. " Наслушахме се на доста приказки, само че газът не можеш да си го носиш в джоб или сак. Ние безшумно работихме и през днешния ден даваме началото на газовата връзка. Видяхте комисаря Шефчович какво сподели за интерконектора - нито намек за " Южен поток " и нарушаването на публичните поръчки, както беше по времето на ръководството на Българска социалистическа партия. Това е. Искам да кажа и на сътрудниците от американското посолство, че извършвам обещанието за диверсификация ", сподели още Борисов.

" Най-добре е на газовите коридори тук да им споделяме Балкански газопроводи. Те са построени по всички правила на Европейски Съюз. Компресорите ни са американски и са най-хубавите. Всеки, които желае да транзитира газ, е добре пристигнал. Онзи ден ви демонстрирах другия огромен газопровод. Това е - работа, а не думи. Ние сега си приготвяме газовите автомагистрали. Трябва да сложим завършек на думите и да стартираме да копаем. Вече ще можем да взимаме освен съветски газ, а този, който е най-евтиния. Искам да благодаря и на кметовете. Видяхте по какъв начин се радваха през днешния ден хората в Кирково. Едно време тук е имало ракети и гарнизони, а ние в този момент с теб Алексис вършим автомагистрали и газопроводи. Хората това желаят. Видяхте какво споделиха сутринта - желаеме по-голямо контролно-пропусквателен пункт. Благодаря на всички ", разгласи министър председателят.

Интерконекторът сред България и Гърция е един от предпочитаните планове за сигурност и конкурентоспособност на енергийния пазар в Европейския съюз. Той е извънредно значим и от позиция обезпечаване на диверсификация на източниците и доставките на газ за България и района на Югоизточна Европа. Междусистемната газова връзка ще докара до действително нашарване на източниците на природен газ – посредством него ще получаваме азербайджански природен газ от Трансадриатическия газопровод, също така през интерконектора България ще може да получава доставки и през терминала на Александруполис за полутечен природен газ от Съединени американски щати, Катар, Алжир, Израел, Египет и други.

Газовата връзка сред България и Гърция е с дължина 182 км., от които 150 км. са на българска територия. Тя стартира от Комотини, Гърция и се свързва с българската газопреносна система на Стара Загора. Техническият ѝ потенциал е от 3 до 5 милиарда куб. м. Общата стойност на плана е 220 млн. евро. Церемонията за предоставяне началото на строителните действия по плана е планувана да се състои до село Кирково, на пътя преди Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР