Толерантността е добродетел, но истината е над всичко, казват анонимните

...
Толерантността е добродетел, но истината е над всичко, казват анонимните
Коментари Харесай

Остроумен разказ за цензурата в наше време между твореца и неговото издателство

Толерантността е добродетел, само че истината е над всичко, споделят анонимните създатели на този на пръв взор занимателен роман за цензурата в наше време, който в последно време се споделя от ден на ден в обществените мрежи. Всяка аналогия с действителни лица и сюжети е инцидентна, прибавят те:)

*** 

" Добър ден, Джеймс!

Радостни сме да ви съобщим, че нашето издателство възнамерява да издаде вашия роман. Длъжни сме да отбележим, че Вие сте необикновено надарен и ви чака огромно бъдеще в литературата. Имаме единствено едно условие. Трябва да измененията пола на основния воин. Сега е доста настоящ обликът на мощната жена.
С уважение, Линда Самърс

 

Добър ден, Линда!

Както и помолихте, трансформирах пола на основния воин. Вече е жена. Това наложи да трансформира и любовната сюжетна линия.Сега, до момента в който основният воин е на експедиция на Северния полюс, у дома го чака правилният мъж - Стивън.
Джеймс Мороу

Добър ден, Джеймс!

Прочетохме новата версия. Редколегията предлага да се промени още един епизод. По-точно, имаме поради седма глава, когато замръзващите полярници се топлят дружно в един спален чувал. Сега, когато основният воин е жена, поражда чудноват полов подтекст – пробвайте се да извършите нещо с това.
И още — в десета глава, полярниците се молят дружно. Религията е много сензитивен въпрос в последно време, направете по този начин, че да се молят на разнообразни богове, а освен на един.
С уважение, Л. Самърс

Здравейте, Линда!

Промених епизода, за който говорехте. Сега полярниците се молят освен на господ. Всеки си има своя вяра. Включително вуду и неоезичество. Надявам се, че това е задоволително просторен лист.
Освен това трансформирах и седма глава. Полярниците към този момент се топлят на групи, по религиозни съображения. А героинята е напълно настрана.
Кажете, прочее, тя би трябвало ли да носи бурка?Все отново един от полярниците е коренен ислямист....
Джеймс Мороу

Добър ден, Джеймс!

Решихме да публикуваме вашият разказ в нашето литературно списание като поредност – глава по глава. Това ще ни разреши да поправяме в точния момент към момента непубликуваните глави. Вече публикувахме първа глава и получихме доста мнения, свързани с това, че измежду полярниците няма азиатци и хора с лимитирани благоприятни условия. Моля, нанесете съответните ремонти!
С уважение, Л. Самърс.

Уважаема Линда,

Промених втора глава.Сред полярниците към този момент има представители на всички раси и азиатец без крайници. Влачат го на ски. Да поставям ли бурка на основната героиня?
Джеймс

Добър ден, Джеймс!

Получихме доста отрицателни мнения. Затова:
1. Хората с ограничени благоприятни условия би трябвало да бъдат повече. Проблемът е там, че когато е един и всички го влачат, се образува образ на малоценен човек.
2. Нужни са най-малко трима с друга полова ориентировка.
3. Направете основната героиня по-бодипозитивна. Бурка не слагайте.
С уважение, Л. Самърс

Линда,

Нанесох всички набелязани от вас ремонти. Сега, с лимитирани благоприятни условия са всички с изключение на ислямиста и основната героиня. А тя е бодипозитивна до неспособност.
Джеймс

Джеймс, незабавно направете корекция! Ислямистът не би трябвало да бъде единственият без лимитирани благоприятни условия – основава се чувството, че се извисява на фона на останалите. Нека стане по този начин, че да получи тежка степен измръзване на краката! Спешно развивайте любовна линия сред религиозните хора с друга полова ориентировка. Честно казано, публиката не е във екстаз!
Л. Самърс

Драга Линда,

«Замразих» краката на ислямиста, накарах всички с друга полова ориентировка да се обичат един различен плюс православния вудуист. Вкарах и нова сюжетна линия за спасяването на бяла мечка, която се води от изчезващ тип, с цената на живота на два полярника.
Джеймс

...

Джеймс, за съжаление сме принудени да прекратим изявленията. Проблемът не е в това, че историята за тайфа побъркани религиозни хомосексуални инвалиди-полярници, хранещи бяла мечка със личната си плът под командването на 100-килограмова културистка наподобява искрено необичайно. Не, просто, при нас в редакцията през днешния ден пристигна ръководителят на асоциацията на неумеещите да четат и съобщи, че вашият разказ оскърбява възприятията им, тъй като не могат да го прочетат. Затова, вместо вашият разказ, към този момент ще публикуваме празни страници.
С уважение, Линда Самърс "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР