Тол системата е най-справедливият начин за заплащане на пътни такси.

...
Тол системата е най-справедливият начин за заплащане на пътни такси.
Коментари Харесай

Йордан Арабаджиев: Тол системата е най-справедливият начин за заплащане на пътни такси

" Тол системата е най-справедливият метод за възнаграждение на пътни такси. И в никакъв случай не са били срещу нея ", сподели пред Българска национална телевизия Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи.

" Били сме срещу избрани подходи във връзка с тол системата. И в тази връзка постоянно сме артикулирали, че би трябвало да има предвидимост, небосвод всеки един да бъде квалифициран за съответните промени. И пътната инфраструктура би трябвало да дава отговор на плануваните цени ", акцентира Арабаджиев.

Той разясни, че войната в Украйна радикално е трансформирала обстановката както в превоза, по този начин и във всички стопански системи в цяла Европа.

" Освен войната, влезнаха нови условия във връзка с мобилния пакет. Имахме и разкъсан разговор с държавното управление, което извънредно затрудняваше нашата работа. Втората половина на годината мина под въздействието на възобновяване на разговора, бяхме поканени от служебния министър на превоза и уточнихме значими тематики ", разяснява още Йордан Арабаджиев.

Според него приемането на България в Шенген и еврозоната ще окаже извънредно удобно въздействие върху транспортния бранш. По думите му от чакането по границите загубите в бранша възлизат на стотици милиони.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР