Тол системата е едно от най-важните неща, които трябва да

...
Тол системата е едно от най-важните неща, които трябва да
Коментари Харесай

Без тол система транспортът остава дебалансиран , уверява Московски

Тол системата е едно от най-важните неща, които би трябвало да се случат в бранш " Транспорт ". Това сподели след съвещание на Министерски съвет министърът на превоза Ивайло Московски.

Припомняме, през днешния ден в 17.00 часа се чака да бъдат отворени шестте предложения за построяването на тол системата у нас. Изграждането на системата за таксуване на тежкотоварни коли се бави близо две години поради обжалвания на процедурата. Очаква се с въвеждането й товарните коли, които минават директно през страната, да заплащат по-високи такси, а винетките за леки коли да запазят цената си. Така, който употребява повече, ще заплаща и по-скъпо.

Министър Московски съобщи, че по време на съвещанието са разискали какво чакат в идващите дни.

" Дай Боже всичко да е сполучливо ", уточни Московски.

Паралелно с провеждането на публичната поръчка, ако още веднъж има обжалване, от Агенция " Пътна инфраструктура " показаха подготвеност, в случай че не се започва реализирането на плана по по този начин заложената процедура с социална поръчка, да изготвят авариен вид. Той планува страната да разпореди на държавна компания - в тази ситуация на " Автомагистрали " към АПИ да стартира самото създаване.

" Би трябвало да сме оптимисти и за двата разновидността. Това е едно от най-важните неща, които би трябвало да се случат изобщо в бранш превоз.

Докато не стане заслужено таксуването по пътната инфраструктура, ще бъде дебалансиран целият превоз в България ", разяснява още министър Московски.

Той изясни още, че по Оперативна програма " Транспорт " за два плана се уголемява обсегът. Единият е по техническа помощ, обвързван с меморандума за превоз с Македония. " Там се уголемява обсега на техническата помощ за планиране на жп линията София-Перник-Радомир-Гюешево ", сподели Московски. По думите му няма точна информация какъв брой ще коства, само че след месец ще се разпореди проектирането на техническо равнище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР