Току-що беше завършена новаторска сграда в Амстердам, Холандия. Matrix One“

...
Току-що беше завършена новаторска сграда в Амстердам, Холандия. Matrix One“
Коментари Харесай

Matrix One: Тази сграда може да се разруши и построи бързо по нов начин

Току-що беше приключена новаторска постройка в Амстердам, Холандия. „ Matrix One “ е особено издигната като лаборатория и офис постройка, с цел да бъде елементарно демонтирана, употребена наново или преустроена вътрешно. Имотът също по този начин е доста енергийно ефикасен и се предлага с други нови нововъведения, които го вършат една от най-устойчивите здания на планетата.

Matrix Innovation Center в Amsterdam Science Park се състои от седем здания, като Matrix One е най-голямата. Поради своя дизайнерски жанр, постройката дава отлична среда за учени и бизнесмени за съдействие и разработка на устойчиви решения за сегашни и бъдещи провокации.

Сградата има голяма вътрешна повърхност от 13 000 квадратни метра, ситуирана на шест етажа. Тя е дом на разнообразни софтуерни и устойчиви компании, като Qualcomm, Photanol и Skytree. Сградата включва това, което архитектите нарекоха „ обществено стълбище “ – има няколко места за сядане и маси за къси срещи и отмора за кафе. За шумоизолация интериорният дизайн включва зелени стени и меки покрития. Освен това централното предверие е пространно и естествено осветено поради огромните прозорци. На приземния етаж има ресторант, бар и зала със 100 места.

Matrix One, конструирана от MVRDV, е проектирана с мисъл за еластичност. Сградата може елементарно да бъде преконфигурирана или демонтирана, с помощта на наличните винтове и болтове за закрепване и откритите въздуховоди за поддръжка. Вътрешните стени могат да се реалокират или отстраняват, позволявайки разнородни вътрешни оформления, които да дават отговор на изменящите се потребности. Внедрена е и онлайн база данни с материали за следене на почти 120 000 строителни съставния елемент и тяхната приложимост за бъдещи информации.

„ Matrix One предложи отлична опция за тестване на няколко от тактиките за понижаване на въглерода, които от дълго време изследваме в MVRDV “, споделя сътрудникът на MVRDV, Франс де Вит. „ В момента постройката е съвременна, само че също по този начин признава, че модерното положение непрестанно се трансформира. Затова направихме както вътрешните пространства, по този начин и техническите съоръжения, които ги обслужват, допустимо най-гъвкави; офисите могат елементарно да бъдат модифицирани, с цел да станат лаборатории и назад, а лабораториите могат елементарно да бъдат надградени с нови системи, с цел да се приспособят към изменящите се стандарти. В идващите десетилетия, когато постройката към този момент не е авангардна, тя ще се трансформира в източник за събиране на материали за други здания “, добави той.

Matrix One внедри стабилно решение, с цел да понижи зависимостта си от електричество, основано на мрежата, като конфигурира солидни слънчеви панели, които обгръщат над 1000 квадратни метра от покрива на постройката.

Освен това покривът разполага със доста количество зеленина за възстановяване на изолацията. За да се следи потреблението на сила, осветлението и потреблението на отопление се следят от близко, а дизайнът на постройката включва естествена светлина и вентилация, с цел да се усили оптимално енергийната успеваемост.

Сградата разполага с контейнер за задържане на вода, който съхранява дъждовна вода и предизвиква екологичността. Освен това интериорният дизайн предизвиква хората в положително физическо положение да се качват по стълбите вместо по асансьори. Направено е и оборудване за паркиране на колела за тези, които пътуват с велосипед до работа.

Проектът е спечелил влиятелния документ BREAAM-Excellent зелена постройка за своя енергийно ефикасен дизайн.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР