Токсините се натрупват в тялото с течение на времето, а

...
Токсините се натрупват в тялото с течение на времето, а
Коментари Харесай

8 знака, че тялото има нужда от детоксикация

Токсините се натрупват в тялото с течение на времето, а следствията, както добре знаем, са неприятни. Лошото е, че тези отровни гадинки се натрупат тихомълком и даже да си мислим, че всичко ни е наред, те си работят. Има обаче избрани знаци, които демонстрират, че е извънредно време да си създадем детокс.

Не успявате да отслабнете

Ако не успявате да се отървете от непотребните килограми, даже и да сте на диета, това несъмнено може да е знак, че имате потребност да изчистите тялото си от токсините, които се задържат в мастните депа. Прекомерното съществуване на тези токсини прави отслабването доста по-трудно.

Безсъние

Високото наличие на отрови в тялото може да докара до дисбаланс в равнищата на кортизол. А това е хормонът, който оказва помощ за контролиране на напрежението и подкрепя съня. Ако равнището на кортизола не е положително, това може да докара до бодърствуване, което пък от своя страна предизвиква един куп проблеми.

Постоянно безсилие

Може и да спите по 8 часа на нощ, само че в случай че все пак се чувствате изтощени денем, може да се дължи на натрупването на отрови. Високите токсични равнища могат да провокират нарушавания на вярното действие на организма и в следствие ще се чувствате изтощени и без сила.

Чести главоболия

Ако страдате от чести непредвидени главоболия, това също може да е симптом, че имате потребност от пречистване на организма. Токсини от добавките като аспартам могат да провокират признаци на главоболие. Но освен те – боята в храните и консервантите също.

„ Размътен “ мозък

Същите тези отрови от разнообразни добавки в храните могат да си взаимодействат и да провокират признак на „ размътения “ мозък – не успявате да се концентрирате, да съберете мислите си, имате чувството, че не сте тук, чувствате се като космонавт.

Телесна миризма

Един от най-сигурните признаци, че е време да се подложите на детокс, е в случай че изненадващо се появи непривична за вас телесна миризма – неприятен мирис, газове с неприятна миризма, миризлива пот. Лошата миризма е знак, че дебелото черво и черният дроб имат проблеми в отърваването от токсините, тъй като са прекалено много.

Промени в настроението

Промените в настроението се дължат на хормонален дисбаланс, който от време на време може да бъде породен от избрани отрови, наречени ксенострогени, които работят тъкмо като естроген в тялото.

Мускулни и други болки

Болките в мускулите могат да се дължат на натоварването им, само че в случай че сте наясно, че няма обяснима причина за болката, то тя може да е знак за токсично претоварване. Токсините подтикват рецепторите за болежка, което може да докара до мъчителни чувства и мускулни конвулсии без причина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР