Токов удар сполетя и Общинския институт Старинен Пловдив заради бомбастичната

...
Токов удар сполетя и Общинския институт Старинен Пловдив заради бомбастичната
Коментари Харесай

Бомбастичните сметки за ток оставиха на студено къщите в Ста...

Токов удар сполетя и Общинския институт " Старинен Пловдив " поради бомбастичната сметка за последния регистриран интервал.

" Трябва да платим 50 000 лв. за нашите обекти, което е напряко ужасно. Преди да нарастне електрическата енергия сметките през зимата бяха не повече от 12 000 лв.. Сега се стараем да пестим, тъй като тази нечувана сума мъчно би могла да се погаси ", сподели за " Марица " шефът на резервата Елена Кантарева - Дечева.

Тя показа, че множеството от къщите са оставени на студено, тъй като отоплителните уреди не се включват за спестовност или работят напълно едва. Епископската базилика прави изключение, само че и там отоплението се пуска на най-малко, с цел да няма влага и скъпите мозайки да не хващат плесен.

Известната реставраторка беше началник на екипа, който възвърне античните мозайки от 4 - 5 век в античния храм на Филипопол - Епископска базилика. Назначена е на директорския пост в Института краткотрайно, откакто напусна Богомил Грозев.

Държавните дотации за Стария град са доста дребни и в Института, както и в община Пловдив чакат държавното управление да откри метод за отплата на шоковото повишаване на електрическата енергия.

В къщите не се употребява никакво друго отопление, с изключение на ток. Невъзможно е да се премине на твърдо гориво.

В Института чакат час по-скоро да дойде автовишката на общинското дружество и да махнат коледната декорация от фасадите на постройката на ръководството на " Старинен Пловдив ", което се обитава в красивата къща на ул. " Константин Стоилов " и от Балабановата къща в съседство.

" Лампичките са LED, изразходват доста малко сила, само че желаеме да ги смъкват по-бързо ", посочи Елена Кантарева. Тези дни украсата бяха почнали да прибират от Главната.

Коледната декорация по фасадите на емблематичните къщи в Стария град е поставена за първи път.

Снимки на двете къщи са от Наташа Манева
Свързани вести ОИ „ Старинен Пловдив ” връща блясъка на Къща Верен Стамболян Туристи обсадиха Епископска базилика СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР