Токио. Командването на Военноморските сили (ВМС) на САЩ официално е

...
Токио. Командването на Военноморските сили (ВМС) на САЩ официално е
Коментари Харесай

ТАСС: САЩ прехвърлят най-новия си десантен кораб в Япония

Токио. Командването на Военноморските сили (ВМС) на Съединени американски щати публично е уведомило Министерството на защитата на Япония за идно разполагане на военноморската база Сасебо на югозападния японски остров Кюсю на най-новия ударен десантен транспортен съд America, заяви в петък осведомителна организация Kyodo, базирайки се на военното ведомство на страната, предава ТАСС .
Корабът America може да придвижва многоцелеви бойни самолети от пето потомство F-35B, транспортни конвертоплани Osprey, хеликоптери и контингент на морската пехота с бройка до 1700 души.
Командването на Военноморски сили на Съединени американски щати е уведомило, че America ще размени въз основата Сасебо универсалният десантен транспортен съд Wasp. Предполага се, че той ще бъде изпратен за профилактика и техническо преоборудване в Съединени американски щати. Там ще бъде трансфериран на ремонт и един от ракетните ескадрени миноносци, екипиран с многоцелева система за следене и ориентиране на Aegis. По този метод сега в Япония са основани не 12, а 11 американски кораби с такава система за противоракетна защита (ПРО).
Прехвърлянето на кораба America с водоизместимост 44 хиляди тона, дължина близо 260 метра и с характерности на лек самолетоносач, съгласно мнението на вестник Japan Times, би трябвало да укрепи военноморската формация на Съединени американски щати във водите на Далечния Изток и да ускори морския напън над Китай. В Япония в течение на целия следвоенен интервал се базира 7-и флот на Съединени американски щати. Той разполага с до 70 кораба от друг тип и до 300 самолета. Това е най-големият американски флот с предно базиране.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР