Тогава решил да се лекува в България. Не е ясно

...
Тогава решил да се лекува в България. Не е ясно
Коментари Харесай

Продължение на гореща тема: Битият в Дубай Пеевски ближе рани в България, трепери да не го разследват

Тогава решил да се лекува в България. Не е ясно в коя болница е потърсил помощ и кои доктори са поели грижите за него. Хора от близкия му кръг считат, че се е покрил в първокласна база в село Славовица, близо до Пазарджик. Помещения там били преоборудвани в стационар с съвременна инсталация за следене на положението му.

Оттам той звънял на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, който молил за поддръжка в новата политическа обстановка с цел да не бъде разследван за корупция и противозаконни покупко-продажби. Сред десетките такива изпъква контрабандата на цигари от „ Булгартабак “, както и ограбването на активи на КТБ. Доскорошният медиен магнат треперел и при мисълта, че е доста евентуално непознати служби да разровят покупко-продажбите за продажбата на „ Виваком “ и Нова телевизия. Бизнесменът Илия Златанов, станал прочут с разкритията си в антикорупционната поредност „ Осемте джуджета “ съобщи през вчерашния ден пред Фрог нюз: " Дали сме информация кой стои зад покупките на „ Виваком “ и Нова телевизия. Спас Русев, братя Велчеви и сърбинът Шолак са единствено фасадни персони. Зад тях стои един огромен интернационален аферист - Зено Алойс Майер. Той стои с пари на Пеевски зад покупко-продажбите. Парите се трансферират от един джоб в различен. Пеевски работи с пари от една банка и с тези, които взе от Цветан Василев и Мавродиев “.

Бившият народен представител от Движение за права и свободи търсел помощ и от предприемач, някогашен значим фактор в Столична община, тъй като считал, че той има връзки в новия парламент и може да му помогне да не стане клиент на прокуратурата, която години наред контролираше. Бил подготвен да заплати обилно за услугата. Засега обаче никой не откликвал на молбите му, а и най-вероятон някой го е заблудил по отношение на опциите на въпросния човек, който преди време бил много непосредствен на Борисов и Цветанов.

Надявал се по някакъв метод да си уреди проблемите и с съветски бизнес-кръгове, близки до Кремъл. Именно тези кръгове някои смятат за поръчители на „ предизвестието “ в Дубай, „ връчено “ му от някогашни бойци на Спецназ.

Доста проблеми чакат Пеевски и в Съединени американски щати, където приключват следствията по законите РИКО и „ Магнитски “. Става дума за пране на пари, финансиране на терористични структури, корупция и нарушение на човешки права. Ако тези подозрения бъдат потвърдени, приятелят на Борисов в действителност ще се сблъска с огромни неприятности.

Пеевски осъзнава, че като лице на модела #Кой и един от читиримата - Борисов, Цацаров, Гешев и той, - които постановиха олигархо-политико-мафиотското ръководство, ще би трябвало да дава отговор за съсипването на хиляди човешки ориси и бизнеси.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР