Тогава Мария обясни, че го е направила при опит за

...
Тогава Мария обясни, че го е направила при опит за
Коментари Харесай

Много Лоши Новини За Мария,която Уби Насилника Боньо Фаса, За Да Се Спаси

Тогава Мария изясни, че го е направила при опит за самоотбрана, защото възрастният мъж опитал да я изнасили, откакто я примамил в дома си. В паниката сграбчила инцидентен нож от масата и с него пробола нападателя си в дясното бедро.

Защитата й даже очакваше делото против нея да бъде прекъснато заради липса на закононарушение, защото тогавашната ученичка работила при неизбежна самозащита. Прокуратурата се оказва на друго мнение. Според обвинителния акт против Гиздева, тя е предизвикала на Богдан Динев гибел по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесена му от нея тежка телесна щета, изразяваща се в непрекъснато общо разстройство на здравето, рисково за живота, породено от прободно-порезно пострадване на дясното бедро със засягане на голям брой разклонения на бедрената артерия и вена, вследствие на което е последвала остра кръвозагуба.

От обвиняването прецизират, че това е закононарушение по член 124 алинея 1 прочие 1 по отношение на член 128 алинея 1 по отношение на алинея 2 на Наказателния кодекс, което планува затвор сред 3 и 12 години. Мария има и второ обвиняване, което може да й донесе отнемане от независимост за период сред 2 и 8 години. То е по тази причина, че в интервала сред 25 и 26 юли 2016 година в изискванията на продължаващо закононарушение тя употребила 6 пъти платежен инструмент - дебитна карта, издадена на името на Богдан Динев, без единодушието на титуляра, като във всеки от случаите не е изтеглена парична сума. От прокуратурата в Стара Загора през днешния ден не пожелаха да уточнят за какво момичето не е съумяло да вземе пари - тъй като не е знаело кода за изтегляне от картата или тъй като в сметката на Фаса не е имало пари. Когато гръмна историята с опита за обезчестяване, Мария беше на 18 години и беше ученичка за 12 клас на старозагорската Икономическа гимназия.

След като през юли 2016 година в началото тя бе арестувана в ареста за 72 часа с прокурорско предписание, Гиздева излезе на независимост против парична гаранция от 500 лв.. Това стана допустимо, защото първичното обвиняване против нея за съзнателно ликвидиране бе променено в нанасяне на междинна телесна щета, от която е настъпила гибелта на потърпевшия. През последните 2 години момичето съумя да приключи междинното си обучение. В момента то е на независимост без мярка за неотклонение, защото срокът за такава мярка изтече. От прокуратурата категорично прецизираха, че срокът на следствието в действителност е бил удължаван няколко пъти, само че това е съгласно закона и нямало прекалено закъснение.

По-дългото следствие било нужно, с цел да бъдат направени голям брой процесуално-следствени дейности, с цел да бъде изяснена обективната истина. Иззети били материални доказателства, разпитани са очевидци, направени са умозаключение по назначените експертизи. Мария беше арестувана откакто потърси сама криминалистите, само че преди този момент се е съветвала с юристи, напомнят следящи сагата. Първоначално тя беше с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, която в следствие бе изменена в „ парична гаранция “ от 500 лева Парите бяха събрани от близки на фамилията й. Впоследствие и тази мярка отпадна заради невъзможността да бъде продължаван срокът й за деяние и към този момент 20-годишната жена е на независимост от съвсем година. Нейни познати напомнят, че тя съумя да приключи междинното си обучение като частен възпитаник, сега работела като сервитьорка в малко старозагорско заведение.

Под сурдинка осведомени с хода на досъдебното произвеждане описват, че забавянето се дължало на работна версия, съгласно която на съдбовната дата 25 юли 2016 година в жилището на престъпно проявения и неведнъж осъждан Динев на улица " Чая " №44 Мария не е била сама. Пак осведомени загатват, че на специалистите е било предоставено да преценяват дали жертвата е умряла от раната на бедрото, или е издъхнала от исхемичен инсулт, което значително ще преобърне моментното повдигнато обвиняване за ликвидиране по несъобразителност. Заради бавещите се експертизи не може да бъде предявен иск от страна на дъщерята на убития Изабела, която е наела старозагорски юрист да я съставлява като легален правоприемник. В показанията пред дознателите Мария споделя, че забила ножа в слабините на Фаса при опит да се защищити от обезчестяване.Тя и юристите й са безапелационни, че е работила в изискванията на неизбежна защита. За гибелта ученичката схванала едвам на идващия ден, когато предходна около къщата на Динев и видяла криминалистите. В жилището на Боньо Фаса тийнейджърката се озовала по негово гледище, той доста желал да й покаже фотоси на щерка си, с която бил във влошени взаимоотношения. Трогнатата от сърцераздирателния роман на известния лъжец и рекетьор хлапачка не устояла на увещанията му, тя даже не си представяла, че може да бъде обект на половите му щения.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР