Тогава казахме - Тези, които работят срещу нашето единство не

...
Тогава казахме - Тези, които работят срещу нашето единство не
Коментари Харесай

Карадайъ Отсече: Патриотите Сме Ние

Тогава казахме - Тези, които работят против нашето единение не са наши другари, а врагове. Каквито и опити да вършат да ни разделят, ние казахме още тогава-трудно ще е, тежко, само че това е следващото ни тестване. Длъжни сме да бъдем горди и почтени депесари, да преодолеем и това. И то мина, и в този момент виждаме площада.

Това знаме не е единствено един метър плат, то е изтъкано с душите на нашите жертви, с тъгата и болката на героите и репресираните.

Това знаме ще се вее още дълго време, тъй като е флагът на свободата, мира и единството ", изрече от трибуната Мустафа Карадайъ.

Да помогнем да се върнат заблудените под знамето на свободата и толерантността. Това е биографията на Движение за права и свободи, тя не би трябвало да се не помни, с цел да не се повтарят тези събития от тоталитарния режим.

В своята прочувствена тирада Карадайъ бе безапелационен " Онази власт ни сплоти в тъгата, в болката в страданието. Ние бяхме обединени, а това обединяване се назовава Движение за права и свободи ".

Тогава в Северна България се сътвори една незаконна организация и знаете кой я ръководи-д-р Ахмед Доган. Тя бе разкрита, хората бяха по пандизите, само че и от там се проведоха мирните митинги, които докараха демокрацията в Родината ни. Тези митинги нас ни сплотиха в Движение за права и свободи. Всякакви опити се вършиха, като принадлежности в нечии ръце, които желаеха да ни разделят. Но нашата основа са нашите жертви, нашите герои, нашите премеждия. И никой не може да разбута тази основа.

" Днес ръководителят на комисията по правата на индивида сподели, че такива събития не е имало, че хората са се самонаранявали. Има една история в учебниците, друга в архивите и трета-в нашите души и ние я знаем. Затова би трябвало да приказваме, с цел да знаят идните генерации, с цел да не се повторят тези събития. Това е нашата биография, нашата история. Картината тук приказва, Тюркян приказва ", уточни Карадайъ.

Карадайъ означи и за съществуващата рецесия на толерантността в България и Европа и опитите за ксенофобия разделяне и опълчване. Той прикани всеки един да направи своя персонален избор и да взе участие на идните избори през 2019 г, тъй като в " демокрацията изборът се прави посредством избори "

Местните са надалеч, само че преди този момент са изборите за Европейски парламент. Те са доста значими за Движение за права и свободи, за България, за Европейския съюз. Ако в Европа през днешния ден се регистрира рецесия на толерантността, то тук ние я понасяме всеки ден. В ръководството има националисти, които Европа назовава фашисти.

Патриотите сме ние!

Ние имаме отговорност към Родината си и сме длъжни да създадем своя избор, България да направи своя избор, Европейски Съюз да направи своя избор. Затова, да бъдем дейни и да заемем полагащото ни се почтено място! ", приключи речта си Мустафа Карадайъ.

От трибуната на митинга националният представител от турския меджлис Юксел Йозкан изрече благодарности към почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган и съобщи, че Движение за права и свободи е в основата на битката за правата и свободите в България. Искам да благодаря на всички основатели на Движението за права и свободи, като най-първо желая да благодаря на Ахмед Доган. Искам да благодаря на всички структури на Движение за права и свободи и Младежко Движение за права и свободи, че се борят за мира на всички жители на България.

Цялото управление на Движение за права и свободи, водено от ръководителя на Движението Мустафа Карадайъ, сервираха венци и цветя на Тюркян чешма.

По-късно в центъра на Момчилград се преоведе възпоменатален протест и бяха сервира венци и цветя пред плочата в памет на жертвите на т. нар " възродителен развой "
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР