Тодор Тодорински е изпълнителен директор на ЗАД ДаллБогг: Живот и

...
Тодор Тодорински е изпълнителен директор на ЗАД ДаллБогг: Живот и
Коментари Харесай

Тодор Тодорински, изп. директор на ДаллБогг: Ние сме виртуозът в застраховането

Тодор Тодорински е изпълнителен шеф на „ ЗАД ДаллБогг: Живот и Здраве “ от 2023 година – представител на младото потомство в компанията. Той е правист със специализации по интернационално право и интернационалните връзки и по регулаторни режими в застраховането.

 

Ето какво споделя той в изявление за медията:

- Г-н Тодорински, това, че обичате музиката, оказва помощ ли в застраховането?
- Бих споделил, че музиката и застраховането са неразривно свързани. За мен и двете са изкуство с друга природа: от една страна – сантиментална и мощно прочувствена, а от друга – учредена на строги математически и правни правила. И при двете в последна сметка най-важни са хармонията и резултатът.

- Нещо като хармонични резултати. А каква е Вашата равносметка в края на третото тримесечие на 2023 година?
- През първите девет месеца на годината ДаллБогг продължи своето възходящо развиване като водещ осигурител в България и към този момент утвърди наличието си на половин дузина европейски пазари. На всички задгранични територии, където оперираме, записваме двуцифрен растеж в продажбите в постоянна естетика с регулаторните условия и положително ръководство на рисковете. През 2023 година отбелязахме впечатляващ старт на активността и в Полша и Румъния.


Междувременно на родна земя сдружението продължава своя забележителен напредък и затвърждава водещата си позиция на българския осигурителен пазар. Компанията печели доверието на все по-голям кръг застрахователни клиенти, които ни дефинират като сигурен и благонадежден сътрудник.


- По време на наводненията през месец септември в Югоизточна България обявихте акция в поддръжка на потърпевшите? Как протече тя?
- Като социалноотговорна компания нямаше по какъв начин да останем безучастни и да не се включим с поддръжка за потърпевшите. С грижа и съпричастност ДаллБогг стартира огромна благотворителна организация за диагностика и лекуване. Избраните медицинските екипи от болничната и доболничната помощ правиха първоначални прегледи и насочваха потърпевшите към съответните експерти, когато това беше належащо, а те преглеждаха гратис освен здравноосигурените лица.


За страдание, естествените бедствия за следващ път потвърдиха, че би трябвало да продължаваме да работим интензивно за издигане на застрахователната просвета на българското общество, изключително във връзка с продуктите отвън автомобилното обезпечаване. В голям брой страни в Европа застраховките „ Домашно имущество “ са наложителни за притежателите. Вярваме, че в случай че законодателно се вкара минимална имуществена застраховка за всички жилища, която да бъде налична за притежателите, и с съществуването на гаранционен фонд сходно на автомобилното обезпечаване, това ще способства за облекчаването на финансовите последствия при естествени и други бедствия.


Въпреки че все още в България имуществените застраховки не са наложителни, хората би трябвало да възнамеряват превантивно и да застраховат своето имущество преди то да бъде повредено. В тази връзка продължава и нашата.

- И през актуалната година ДаллБогг е измежду водачите в застраховки „ Гаранции “.
- Така е и ще се изкачваме още. И през 2023 година още веднъж бизнесът ни припозна като поръчител за осъществяване на публични поръчки посредством застраховки „ Гаранции “. За разлика от Западна Европа, където този артикул е добре развъртян, у нас той към момента се утвърждава. Все отново, наклонността е позитивна. Всички ползватели на застрахователни услуги (гаранции) – и бенефициентите, и контрагентите – от ден на ден се убеждават в преимуществата и изгодите от този клас застраховка.

- И въпреки всичко, автомобилното обезпечаване продължава да генерира най-голям премиен доход.
- Да, по данни на Гаранционния фонд, при сбор 3 482 976 дейни полици при застраховка „ Гражданска отговорност на автомобилистите “, нашето сдружение регистрира над 519 508 дейни полици (към 6 октомври 2023 г.). Това ни подрежда измежду водачите в този сегмент.

Не бива да забравяме и друга наболяла тематика в обществото ни – множеството тежки пътно-транспортни катастрофи вследствие на несъобразена скорост и под въздействие на алкохол и опиати. Няма да се уморим да молим и работим за нулева приемливост към безразсъдното ръководство на МПС и за съзнателно шофиране – постоянно с защитни колани, вярно сложени детски столчета и при съблюдаване на разпоредбите за придвижване. Като компания, осъзнала ясно своята обществена отговорност, през годините сме инициирали и взели участие в голям брой акции, ориентирани против войната по пътищата и отсега нататък ще продължим с всички сили. При реализирането на всеки план залагаме на печелившата композиция от опит, смели хрумвания и последователност.

- Говорите за обществена отговорност и последователност. Как се реализира това в една толкоз конкурентна бизнес среда?
- ДаллБогг е виртуозът в застраховането, без пресилване. Макар и лицензирано относително скоро, нашето застрахователно сдружение съчетава опита, мъдростта и дръзновението на три генерации специалисти, а и даже измежду стажантите виждаме доста пресен гений, който развиваме. Резултатите са красноречиви. Най-важното: клиентите са удовлетворени и уверени в нашите благоприятни условия и безрезервност, реализирани с открита, бърза и информативна връзка.


Огромното предпочитание и удовлетворението да предлагаме качествени артикули и да работим за повишение на застрахователната просвета в обществото не стопират да ни въодушевяват и стимулират. С най-младото пенсионно сдружение у нас, от края на 2021 година, ДаллБогг способства и за разширението на избора на пенсионноосигурените лица и спестяващите, както и за повишението на пенсионноосигурителната просвета в страната. Приемаме за наша дълготрайна задача българските жители да реализират висока рентабилност от своите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР