Тодор Балабанов предлага Общинският съвет във Варна да настоява Министерството

...
Тодор Балабанов предлага Общинският съвет във Варна да настоява Министерството
Коментари Харесай

Председателят на Общинския съвет настоява за спешно завършване на салона на VІІ СУ „Найден Геров“

Тодор Балабанов предлага Общинският съвет във Варна да упорства Министерството на младежта и спорта даизвърши всички нужни дейности за довеждане докрай и физкултурния салон на VІІ СУ „ Найден Геров “ до началото на образователната година. Повод за предлагането на ръководителя на локалния парламент е недоволството от страна на родители и общност, поради незавършения обект и зародилите голям брой въпроси, на които към момента няма отговор.

Предвид значимостта на обекта Балабанов предлага, ако няма реакция от Министерството на младежта и спорта, Общински съвет да даде единодушие Община Варна да обезпечи финансови средства за довеждане докрай на физкултурния салон на учебното заведение в най-големия административен регион и с годишно възходящ брой възпитаници.

За строителството на спортния обект има подписан контракт през 2021 година с възложител Министерството на младежта и спорта.Към сегашния миг срокът на контракта е изминал, а градежът – недовършен. Община Варна е поискала от държавното ведомство информация по отношение на настоящия статут на обекта, само че няма нито отговор, нито подхванати дейности за привършване на строителството.

Според общинския ръководител налага се предприемането на незабавни дейности за довеждане докрай на градежа на физкултурния салон в учебното заведение с към 1470 възпитаници най-късно до наближаващия 15 септември. Липсата на спортна база и употребените пригодени за задачата пространства въздействат отрицателно върху самостоятелното развиване на децата и учениците.За подсилване на здравето на учениците, както и за обогатяването на двигателната им просвета, от изключителна значимост е качественото осъществяване на часовете по физическо образование и спорт, аргументира се Тодор Балабанов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР