Точно затова и за нас също избора на Сарафов е

...
Точно затова и за нас също избора на Сарафов е
Коментари Харесай

Панев: Кирил Петков се отказа от имунитета си, за да не попадне в капан

" Точно по тази причина и за нас също избора на Сарафов е проблем. Неслучайно Кирил Петков заяви, че се отказва от имунитета, с цел да не бъде подложен в този капан “, разяснява в пред bTV зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ Владислав Панев заявката на Сарафов, че ще направи инспекции за поисканите депутатски имунитети.

По думите му би било почтена постъпка, в случай че водача на ГЕРБ Бойко Борисов също се откаже от имунитета си.

" Имаме задоволително обществена информация от последните години, че господин Сарафов не е подобаващ за тази служба, както не беше и Гешев.  Наясно, че прокурорската гилдия в този състав мъчно ще създаде радикално друг резултат “, сподели Панев.

По думите му той би трябвало да бъде друг, по-смислен и да взема решения, които са в интерес на правосъдната система и обществото, а не конюнктурни.

" В момента съставът е напоен от политика. 11 члена на Висш съдебен съвет са определени от предходното дълго Народно заседание, което е проблем “, акцентира той.

По думите му парламентарната квота във Висш съдебен съвет е доминирана от представители от ГЕБР и ДПС. " Най-вероятно има политическо въздействие в нея “, съобщи Панев.

Според него правосъдната промяна не е счита на един човек, а смяната на функционалностите на фигурната.

Струва ми се, че много огромна предизвикателство. Смятам, че ще бъде сложна работата на конституционната комисия “, разяснява той участието на Делян Пеевски в конституционната комисия в Народно събрание.

Панев изясни, че мнението му за Делян Пеевски не се е трансформирало. " Може да се окаже пречка за промените в Конституцията “, съобщи Панев.

По думите му към момента имало съмнение между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, само че се учили да комуникират
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР