Точно в 9 часа Манова тръгва за работа. Качва се

...
Точно в 9 часа Манова тръгва за работа. Качва се
Коментари Харесай

Разстрел В Центъра На София! Два Куршума В Главата На Най-Влиятелната Дама, Убит Е И Шофьорът Й! Снимки

Точно в 9 часа Манова потегля за работа. Качва се в първокласния джип " Тойота Лендкруизър ", водещ се на името на щерка й. Третата по сан в Агенция " Митници " има и водач - 25-годишният Йордан Герговски, на който заплаща сама, макар че формалната й заплата е 714 лв., напомня Дир.бг.

Неизвестният убиец открива огън, когато Герговски понижава скоростта, с цел да премине през " лежащ служител на реда ". 45-годишната Манова издъхва на място, покосена от два патрона в главата. Шофьорът й е тежко ранен и умира по-късно в болничното заведение.

По-късно очевидци ще опишат килъра като наедрял мъж с черна коса, само че проверяващите ще открият, че той е носил перука и е бил облечен с повече облекла. Така показанията на очевидците водят до задънена улица. При огледа на място са открити единствено три гилзи.

 Версиите за изтезанието

Разстрелът на Шинка Манова провокира ужас в обществото, а депутатите незабавно привикват вътрешния министър Румен Петков в Народното събрание. Основните версии на проверяващите са четири.

Първата е, че убийството има връзка с бизнеса с медикаменти, защото дирекцията, на която Манова е началник, следяла дали обмитените на митниците лекарства на компании дават отговор на действителния импорт или експорт. Освен това имало и инспекции на вносители на медикаменти за противозаконен импорт.

Втората версия е, че целта на убиеца е бил водачът на митничарката - Йордан Герговски, който година по-рано провокирал злополука с две жертви в столичния кв. " Люлин ". Криминалистите допускали, че е допустимо близки на жертвите да имат общо с разстрела за възмездие.

Третата и най-вероятна версия за гибелта на Шинка Манова е, че е била поръчана от украински мафиоти, които вкарвали контрабандно месо от Русия, Украйна, Китай и Индия през пристанище Бургас. Като началник на " Последващ надзор " Манова засякла далаверата, която носела облагите в милиони евро на украинската мафия и поискала " комисионна ". Това коствало живота й.

Митничарката на ВИС

Последната версия за убийството е, че митничарката е разстреляна от съперници на ВИС-2, с цел да се отстраняват каналите на някогашната силова формация през границите. Неофициално Шинка Манова е наричана персоналната митничарка на взривения необут от ВИС-2 Димитър Димитров - Маймуняка и на Константин Димитров-Самоковеца. Именно в телефона на Самоковеца с турска GSM карта е попадал и номерът на Манова. Тези обстоятелства изскачат през 2000 година в отчет на Национална работа за сигурност за корупцията в страната. След гибелта й излиза наяве, че тя е била в управата на ФК " Искър ", който бе владеене на боса на ВИС-2 Георги Илиев.

Пред депутатите пък Румен Петков декларира, че убитата Шинка Манова е била следена от ГДБОП в създаването " Сателити " за връзка с Константин Димитров-Самоковеца и други високопоставени фигури от ВИС. Според Петков обаче създаването е била прекъсната през 2003 година - годината, в която Манова става шеф на дирекция “Последващ надзор ” на Агенция " Митници ".

В последна сметка следствието на убийството е прекъснато на 12 март 2007 година с разпореждане на столичното разследване, макар че попада в листата на " 20-те знакови каузи ", следени от Европейската комисия. Убиецът и поръчителите и до през днешния ден не са открити.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР