Точно в 17:00 ч. започнаха консултациите на президента Румен Радев

...
Точно в 17:00 ч. започнаха консултациите на президента Румен Радев
Коментари Харесай

ПП-ДБ пред Радев: Ние няма да дадем подкрепа за първия мандат

Точно в 17:00 ч. започнаха консултациите на президента Румен Радев с представителите на втората по бройка парламентарна група „ Продължаваме промяната – Демократична България “. 2 часа по-рано диалози бяха извършени и с ГЕРБ-СДС. С останалите партии в 49-ото Народно заседание – „ Възраждане “, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ - президентът ще се срещне на следващия ден (21 април).

" Искам да ви поздравя с постигнатия избирателен резултат в един комплициран избирателен развой. Напълно съзнавам, че второто място е тестване за вашите политически правила. Важно е за българската общност да знае до каква степен можете да стигнете с този политически компромис в най-важната задача - съставянето на държавно управление допустимо най-скоро, което всички чакаме. Каква е вашата формула за сформиране на държавно управление с първия мандат и какво ще се случи, в случай че този мандат пристигна при вас. Работите ли по някоя политическа формула? Какви са и вашите проекти по отношение на Еврозоната, Шенген, Плана за възобновяване и резистентност, законовата рамка? Вие по кое време виждате подобаващото време за връчване на първия мандат? Ако той не сполучи, надлежно и втория, тъй като към този момент по-късно няма време ", попита първоначално президентът Радев. 

" Първото нещо, което желая да заявя, е, че поставям явен стандарт в българската политика - това, което обещаваме и приказваме преди изборите, това да бъдат нашите дейности и след изборите ", уточни от своя страна съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. 

Той уточни, че към този момент са обрисували ясно техните цели: " време е да създадем промяната в правосъдната система, опцията да се проверява основният прокурор, да няма човек над закона и недостижим, антикорупционната комисия, Шенген, Еврозоната ", добави той. 

От ПП-ДБ още един път подчертаха, че няма да дадат своята поддръжка за първия мандат. 

Очаквайте още детайлности!

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР