Точно в 12 часа пловдивските служители на МВР отдадоха почит

...
Точно в 12 часа пловдивските служители на МВР отдадоха почит
Коментари Харесай

Пловдивските полицаи отдадоха почит към загиналия си колега край Елхово

Точно в 12 часа пловдивските чиновници на Министерство на вътрешните работи отдадоха респект с едноминутно безмълвие към паметта на грубо починалия граничен служител на реда Петър Бъчваров. Така те показаха благодарност към сътрудника си, които почтено извърши професионалния си дълг, и засвидетелстваха съпричастност към тъгата на техните близки.
Прочетете още
Полицаите излязоха пред постройките на районните ръководства и останалите структури на дирекцията в регионалния град и района, а патрулните коли бяха с включени светлинна и звукова сигнализация.

Пред сградата на регионалната дирекцията на Министерство на вътрешните работи на ул. " Княз Богориди " 7 почит отдаде управлението на пловдивската полиция.

" Най-малкото, което можем да създадем е да изразим морална поддръжка на околните на сътрудника. Да изразим страдание от това, че прекомерно млад си отиде от този свят. Мисля че е дошул моментът, в който следва да се обърне съществено внимание във връзка с тези проблеми ", каза началникът на Областната дирекция на МВР в Пловдив ст.комисар Васил Костадинов.



Петър Бъчваров е на 32- години и е бил един от най-опитните чиновници в региона. Завършил е висшето си обучение в Пловдив, като по-късно стартира да служи в системата на Министерство на вътрешните работи. Днес в родния му град Елхово е разгласен ден на печал.

Припомняме, че граничарят беше смъртоносно ранен вечерта в понеделник. Неизвестен е стрелял по наряд на „ Гранична полиция ” и военнослужещ, който охранява границата в региона на село Голям Дервент. Стрелбата продължава към 20 минути. В резултат на създадените изстрели Бъчваров е убит в главата и е умрял на място. Военният чиновник съумява да се прикрие зад колата, стартира пукотевица и по него, създадени са 10-15 изстрела, само че за благополучие той остава незасегнат.

В цялата страна сътрудниците на младши контрольор Петър Бъчваров почетоха паметта му с писък на сирени и едноминутно безмълвие.

Междувременно продължава следствието на стрелбата. Висши чиновници на Министерство на вътрешните работи са в Одрин, където са арестувани обвинените за престрелката. Те са двама братя от турски генезис и у тях са открити оръжия и муниции. Разследването по случая продължава.

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР