Точно такъв план-масирана артилерийска подготовка и въздушни удари срещу отрядите

...
Точно такъв план-масирана артилерийска подготовка и въздушни удари срещу отрядите
Коментари Харесай

Немислимото Се Случи! Започва Нова Ужасяваща Война! Най-Лошото Е, Че Съседка На България Всеки Момент Ще

Точно подобен план-масирана артилерийска подготовка и въздушни удари против отрядите на кюрдите в района-бе обявен преди няколко дни от Анкара. Даже бе конкретизирано, че са набелязани 150 цели, които би трябвало да бъдат изумени, преди сухопътните сили да навлязат в Сирия.

Така трето денонощие тече артилерийски обстрел, само че влизането на турски войски до момента не е почнало. Причината е в извънредно отрицателното отношение на режима на Башар Асад към възможна интервенция на Турция в северната част на страната. Вчера върховен представител на държавното управление в Дамаск предизвести, че в случай че турски самолети и военни навлязат в Сирия, ще получат " корав отпор ".

На срещата на военния комитет на НАТО преди дни турският началник на Генералния щаб се срещна със своя сътрудник от Съединени американски щати, само че очевидно не е съумял да получи благословия за такава интервенция. Вместо това, Вашингтон предизвести Анкара " да се концентрира " върху битката с " Ислямска страна " и да остави кюрдите на мира. Ердоган обаче е твърдоглав и през вчерашния ден в Москва дойдоха шефът на Генералния щаб на Турция военачалник Акар и шефът на разузнаването на Турция Хакан Фидан.

Тяхната задача явно е за да получат единодушието на Русия за офанзивата против Африн. Проблемът е и в това,че в този град има отделение на съветската военна полиция и при едно нахлуване то може да попадне под огъня. Достоверна информация дали Москва е дала зелена светлина за акцията на Турция в Сирия, към този момент няма.

В идващите часове това ще стане ясно според от държанието на военната група, която е струпана на турско-сирийската граница. Руски военни специалисти обаче са скептично настроени по този въпрос. Според тях не е в полза на Москва да пусне турците в Африн.

Това единствено ще усили риска за съветските военни бази в Хмейни и Тартус. А и плануваният за 29 януари разговор по Сирия, който би трябвало да се състои в Сочи, не дава опция за военни дейности по това време. Иначе ще се провали, а Русия надали възнамерява това.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР