Точно преди 50 години, в чест на Деня на победата

...
Точно преди 50 години, в чест на Деня на победата
Коментари Харесай

Брежнев искал да даде орден на Щирлиц. Но се разочаровал /Песента/

Точно преди 50 години, в чест на Деня на успеха над нацизма 9 май, за първи път по екраните се появява класическият съветски сериал " 17 мига от пролетта ".

Той споделя за руски шпионин, проникнал в самото сърце на висшата хитлеристка власт и за неговата игра на ръба на пропастта в последните дни на Втората международна война. Отто декор Щирлиц се трансформира освен в паметен облик, само че и във ентусиазъм за десетки вицове.
-->
Заради известността на героя на Вячеслав Тихонов, тогавашният Кремълски водач Брежнев даже желае да даде медал на Щирлиц, само че е мощно отчаян да разбере, че създателят Юлиян Симеонов си го е измислил, както през днешния ден споделя дъщерята на писателя. Иначе картбланш за стартирането на предавания неведнъж и у нас черно-бял сериал дава всесилният необут на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), а след Брежнев – и водач на Съюз на съветските социалистически републики Юрий Андропов.

Легендарни са и песните от кино лентата, изключително " Мигове ", в чийто текст се споделя: „ Не мисли високомерно за секундите... Миговете раздават на един срам, на различен – безславие, а на някого - величие ”, написа Лупа.бг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР