То е единственото на територията на общината и не е

...
То е единственото на територията на общината и не е
Коментари Харесай

Училището в Кресна ще бъде изцяло обновено по проект за близо 2 милиона лева

То е единственото на територията на общината и не е ремонтирано от основаването му преди повече от 40 години. Дейностите ще стартират през лятото.

Кресна

Ремонтните действия в учебно заведение „ Свети Паисий Хилендарски “ в Кресна включват съществена реорганизация и рационализация на постройката, на всички класни стаи, както и изцяло превръщане на двора.


Николай Георгиев, кмет на Кресна: " Тепърва би трябвало да проведем процедура за избор на компания. Надявам се да бъдем подготвени за началото на ваканцията, летния сезон да бъдат осъществени ремонтните действия. "

Хората в града се надяват старите площадки в двора на учебното заведение да бъдат подготвени за идната образователна година.


Искра Иванова : " Трябва да има повече място за занимателни игри, баскетбол, волейбол, спортни стадиони за футбол. " Даниела Шатева: " Ако има спортни площадки, ще бъде доста хубаво за децата, с цел да може да прекарват повече време на открито. " От Общината в Кресна дават обещание учебното заведение да бъде с едни от най-модерните площадки в целия район. 450 хиляди лв. от бюджета по плана са за ремонт на старите стадиони. Те ще бъдат преобразувани в огромна многофункционална площадка, на която да се практикуват всички типове спорт. Ще има уреди с съвременни гимнастически уреди, в това число и трибуни за фенове. Проектът не включва закупуване на съоръжение за класните стаи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР