То даже в Библията е написано, че пръчката си върши

...
То даже в Библията е написано, че пръчката си върши
Коментари Харесай

Мира Добрева: Едно време шамарите вършеха работа, ама сега ги забраниха

То дори в Библията е написано, че пръчката си прави работата

В неделния утринен блок на Българска национална телевизия известната водеща Мира Добрева съобщи, че физическите санкции, в това число багра, могат да бъдат част от формулата за сполучливо създаване на личността.

Разговорът със събеседника ѝ – учителят в частно учебно заведение и публицист Явор Русинов – беше отдаден на учебното заведение като средство за построяването на детето като персона. Темата се насочи към явлението „ заучена безпомощност”. С него се назовава държанието на децата, които вместо да поемат познания в учебно заведение, че научават просто за де се нагаждат към просветителната система. Като възрастни това приспособяване съгласно разпоредбите и вероятните санкции се трансферира и в работата им.

„ Ама чакайте, санкции би трябвало да има. То дори в Библията е написано, че пръчката си прави работата. Даже има един виц: „ Едно време шамарите вършеха работа, но в този момент ги забраниха”, това сподели Мира Добрева по тематиката.

Най-вероятно водещата се базира на Библията поради написаното в „ Притчи”: „ Да не ти се свиди да наказваш детето, тъй като, в случай че и да го биеш с пръчка, няма да умре”.

Дали обаче библейските текстове би трябвало да се одобряват и ползват буквално в съвремието ни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР