Тийнейджърските години са отрязък от живота ни, към който всички

...
Тийнейджърските години са отрязък от живота ни, към който всички
Коментари Харесай

Майки от всички страни, помагайте с тийнейджърското акне!



Тийнейджърските години са откъслек от живота ни, към който всички се връщаме с носталгия – това е интервалът, в който откриваме живота, приятелите, провокациите и отговорностите. Тогава идват и първите любовни трепети, а с тях – и грижата за външния тип, която в случай че досега не е била приоритет на тийнейджър/ката, за изненада на родителите към този момент е. Няма да е неистина, в случай че кажем, че колкото провокационен е този житейски интервал за самия младеж, двойно повече е за неговата майка, която най-често става очевидец и жертва на изменчивото въодушевление, промяната на проектите, увличането по невероятни моди и какво ли още не.

Да си майка на младеж е нещо като „ диагноза “ единствено по себе си – евентуално тези дами могат да се разпознават една друга отдалече и да се поздравяват с разбиращ взор. Изведнъж нещата, които до през вчерашния ден са били забавни за младежа, към този момент не са, а на напред във времето излизат връзките с приятелите и разочарованията – както от другите, по този начин и от себе си. Обикновено пубертетът е интервалът, в който момчетата и девойките стартират да изследват обширно външния си тип и да виждат даже и в най-дребните недостатъци великански провокации и проблеми.

За девойките (но и за огромна част от момчетата) външният тип и особено лицето се трансформира в зона от необикновен интерес. Парадоксално, само че тъкмо тогава хормоните в телата им стартират да бушуват и способстват както за съзряването им като хора, по този начин и за най-различни и не всеки път приятни промени по кожата. От детска и нежна тя постоянно става омазнена, склонна към акне, разширени пори и черни точки – всичко това, което нито едно момиче и момче не желае да вижда по лицето си. От една страна, всяка пъпка по носа или брадичката стартира да се трансформира в голям проблем и е мотив за драма от страна на пубертета у дома, само че пък от друга - това е моментът, в който майката може още веднъж да извоюва позиции пред младежа и да му помогне в превъзмогването на този противен аспект от порастването.

 акне Istock

Въоръжена със личния си опит отпреди години и със знанията за актуалните способи и артикули за справяне с несъвършенствата по младата кожа, всяка майка може да върне самочувствието на младежа си в няколко стъпки.

Като начало, седнете на другарски диалог с детето си (да, то може към този момент да е високо 1.80 или да върви с грим и къси поли, само че за вас си е дете) и поговорете за това, през което минава сега. Споделете с него по какъв начин вие сте се чувствали на неговата възраст и през какви провокации сте минали във връзка с грижата за кожата. В интерес на истината, опциите по времето, когато ние сме били младежи, са били доста по-оскъдни и труднодостъпни, в сравнение с са сега.

Ако имате момиче, отделете си време, с цел да ѝ обясните какво съставлява същински положителната грижа за кожата. Научете щерка си, че чистотата е основата на всичко останало, както и че хубавата и чиста кожа на лицето е страховит актив за всяка жена. В суматохата си от ненадейно появилите се кожни недостатъци доста девойки се хвърлят към продуктите за макиаж и стартират овреме да разчитат на декор дьо тена и пудрата, които като се изключи че утежняват казуса, само че и провокират нещо като взаимозависимост.
Не са редки случаите, в които девойки развиват комплекси във връзка с кожата си точно в този интервал, а от време на време за това способстват връстниците, които вършат недомислени забележки или подмятания.

Тактиката е да уверите момичето, че грижата за това кожата да е чиста и да може да диша обикновено, е значимо изискване за нейното излекуване от пъпките и непотребния себум. Момчетата също постоянно стават жертва на акне и омазняване, а при тях диалогът на тази тематика е още по-труден, само че не е неосъществим. Опитайте се да научите младежа, че грижата за кожата е като грижата за стомаха (а постоянно двете даже са свързани). Безразборното хранене с джънк фуд и газираните питиета са свързвани с поява на акне и други кожни проблеми и един (а може би и повече) диалог на тематика здравословно хранене би имал огромен резултат. Нерядко точно в пубертета децата стартират да се интересуват и от разнообразни хранителни режими и стартират да включват и изключват разнообразни артикули в менюто си. Можете да им помогнете, като ги „ навигирате “ в знанията за това по какъв начин работи един или различен вид храна на организма, обясните им кои са главните хранителни групи и изобщо им създадете интерес към храната и нейното влияние върху здравето, и най-много върху кожата.

 акне Istock

Създаването на съответни хигиенични привички също е част от новия режим на младежа с проблематична кожа. По-честото измиване на лицето с немазни почистващи артикули оказва помощ за оправянето с непотребния себум, както и последващото потребление на хидратиращ крем, който не омазнява в допълнение кожата. Ако желаете да сте по-сигурни в рекомендациите или в случай че кожният проблем е по-тежък, не е неприятна концепция да посетите и кожен лекар.

В общия случай обаче продуктите, които би трябвало да връчите в ръцете на младежа, е добре да са от една серия и да включват съществена грижа за кожата – измиване, хидратация и характерна грижа съгласно съответния проблем.

Ако сега се намирате в подножието на тази планина от проблеми – младеж с проблематична кожа, значи евентуално няма да откажете малко помощ от умел деец в превъзмогването ѝ. Продуктите на Eucerin са от дълго време в помощ на майките и техните пораснали деца, когато първите пъпки и кожни недостатъци нададат глава и всеят ужас в живота им.

Оптималният вид е да заложите на три продукта от серията DERMOPURE – измиващ гел, хидратаращ крем и артикул за характерен проблем.

 Eucerin Eucerin

Измиващият гел е наложителната база, от която стартира грижата за кожата. Предназначен е за мазна и склонна към акне кожа и оставя възприятие за прохлада и разтегливост. Продуктът е некомедоногенен, отстранява непотребния себум, както и замърсявания и грим. На този стадий от почистването на лицето може да бъде включен още мицеларният разтвор на Eucerin DERMOPURE , както и тоникът, предопределени за грижа за мазна кожа, склонна към формиране на акне.

Ексфолиращият гел също е добър асистент в битката с мазната кожа - в тази ситуация той не съдържа масла, само че за сметка на това има млечна киселина и отстранява замърсяванията без да изсушава кожата. Подходящ е както за лице, по този начин и за тяло.

Следва хидратацията в лицето на натоварен успокоителен крем , който работи като хидратант за кожата, предразположена към акне. Формулата му е особено създадена за хора, подложени на медикаментозна терапия на акне, която постоянно води до доста изсушена кожа. Кремът е немазен, подхранващ, със наличие на семирамиди, които спомагат за укрепване на кожната преграда и понижаване загубата на влага.

В взаимозависимост от съответните проблеми, може да включите в грижата и матиращия флуид , който има дълготрайно деяние (8 часа) без да запушва порите и съдържа салицилова киселина, която има антибактериално деяние, както и стик-коректорът за случаите, в които желаете петната или пъпките да бъдат прикрити ловко.

Ето по този начин, снабдени с този боеприпас от артикули бързо ще съумеете да вкарате проблемите на кожата в релси и най-малко тази причина за неодобрение и протест у вилнеещия от хормони младеж ще бъде отстранена. А за другите неща – любовни трепети, връзки с другари и учебни провокации... е, там можете единствено да наблюдавате по какъв начин се отразява пубертетът на детето ви и да си казвате – и това ще мине някой ден!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР