Тийнейджърът, обвинен за убийството на 17 души при стрелба в

...
Тийнейджърът, обвинен за убийството на 17 души при стрелба в
Коментари Харесай

Аутсайдерът Никълъс, който застреля като кучета 17 деца и опита хладнокръвно да се скрие, е признал вината си

Тийнейджърът, упрекнат за убийството на 17 души при пукотевица в учебно заведение в Паркланд, е признал виновността си. 19-годишният Никълъс Круз декларирал, че дошъл в ученическия кампус и почнал да стреля по студентите, след което захвърлил оръжието и избягал, сочи правосъден документ, осведоми Би Би Си. Младежът се изправил в съда със 17 обвинявания за преднамерено ликвидиране. От ФБР признаха, че са получили тревожна информация за активността му още предходната година.

Нападението в гимназия „ Марджъри Стоунман Дъглас “ във Флорида е най-смъртоносната в Съединени американски щати от 2012 година.

„ Круз е показал, че той е стрелецът, който е влезнал в училищнив кампус, въоръжен с AR-15, и почнал да стреля по студентите, които видял по коридорите и площадките “, се споделя в документа от съда.

Круз споделил още, че си носел аварийни муниции в черна торба и в раница. След стрелбата той оставил оръжието в опит да се смеси с тълпата. Успял да избяга несмущаван от постройката, след което влезнал в магазин „ Уолмарт “ и в „ Макдоналдс “. Забелязан е от полицията и е аресстуван един час след нападението.

Тийнейджърът бил изпъден от същото учебно заведение и някои от учениците се шегували, че той е този, който би почнал да стреля в него. Бивш неов съученик споделя, че Круз бил новобранец, който бил вманиачен по оръжията. Това било явно и в профилите му в обществените мрежи.

След негов коментар в Ютюб, потребителят Бен Беннайт алармирал ФБР. Службата се свързала с него до момента в който разследвала стрелбата във учебното заведение. Преди година те записали рисковото държание нас Круз, само че не могли да разпознават създателя на въпросния коментар.

17-те жертви на стрелеца са възпитаници на възраст сред 14 и 18 години.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР