Титаник оглавяваше класацията на най-касовите филми в историята в продължение

...
Титаник оглавяваше класацията на най-касовите филми в историята в продължение
Коментари Харесай

"Топ Гън: Маверик" задмина "Титаник" в Америка

" Титаник " оглавяваше класацията на най-касовите филми в историята в продължение на 10 години (1998-2008, от върха го измести " Аватар " на същия режисьор). Но този уикенд филмът на Джеймс Камерън бе детрониран по доходи от тазгодишния шлагер " Топ Гън: Маверик ". Той е спечелил 662 милиона $ от продажба на билети единствено в Съединени американски щати, което го прави седмият най-касов филм за всички времена в Америка - и едно място пред " Титаник ", чийто доход вкъщи е " единствено " 659 милиона. Разбира се, самолетният екшън с Том Круз не е подобрил достижението му като зрителска посещаемост, тъй като за 25 години билетите за кино са поскъпнали доста и на фона на инфлацията един и същи доход се осъществя при доста по-малък брой продадени билети. Но въпреки всичко достижението на " Топ Гън " е доста, като се има поради, че това е един от първите блокбастъри, откакто коронавирусът нанесе безвъзвратен удар върху киноиндустрията. Той е вторият най-доходосен филм в света от началото на пандемията през март 2020 година, след " Спайдърмен: Няма път към дома ".

" Топ Гън: Маверик " си е докарал 1.3 милиарда $ в международен мащаб, което не може да се мери със международния боксофис на " Титаник " (2.2 милиарда), само че е забележителен резултат, като се има поради, че той не бе прожектиран - по политически аргументи - на някои от най-големите пазари като Китай и Русия. 

Най-гледаният в Съединени американски щати филм за всички времена си остава " Междузвездни войни: Силата се пробужда " от 2015 година, с 936 милиона $, напомня Variety. Вкусовете на американската аудитория може фрапантно да се разграничават от тези на интернационалната.

Продължението на " Топ Гън " от 1986 година излезе през май и бе посрещнато със мощно позитивни мнения от рецензията и публиката. Филмът получи суперлативи и от режисьора киноман Куентин Тарантино , който похвали " Маверик " и " Уестсайдска история " на Спилбърг като огромните кинематографични зрелища на последните години. " Това е киноспектакъл, какъвто мислех, че в никакъв случай повече няма да виждам ", сподели той за " Топ Гън 2 " в подкаста ReelBlend. 

Тарантино похвали и режисьора Джоузеф Косински, който наследи на това място починалия Тони Скот. Куентин и Тони бяха другари и Скот снима кино лентата си " Истински романс " по негов сюжет.   " Има един превъзходен, доста благ колорит в " Маверик ", сподели той. " Харесвам киното на Тони Скот, одобрявам и Тони, и този филм оптимално се доближава до негов филм. Уважението и любовта към него се усещаше във всеки кадър, във всяко режисьорско решение. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР