Тирана. Правителствената делегация, водена от премиера на Република северна Македония

...
Тирана. Правителствената делегация, водена от премиера на Република северна Македония
Коментари Харесай

От срещата Заев - Меркел в Тирана: РСМ трябва да започне преговори

Тирана. Правителствената делегация, водена от премиера на Република северна Македония (РСМ) Зоран Заев, дружно с вицепремиера по европейските въпроси Никола Димитров и министъра на външните работи Буяр Османи, организира двустранна среща с немския канцлер Ангела Меркел в Тирана, осведоми скопският ефирен “Канал 5 “ .

Двустранната среща последва формалния работен обяд, който канцлерът Меркел, по време на визитата си в Тирана, провежда с водачите на страните от района, където главната тематика беше районното съдействие.

На двустранната среща с канцлера Меркел министър председателят Заев е изложил позициите на С. Македония по отношение на нуждата от ускорение на процеса на евроинтеграция и допустимо най -бързото разрешаване на казуса със прилежаща България. Премиерът Заев е подчертал, че единственото задоволително предложение за страната да преодолее блокадата на разширението на Европейски Съюз към Западните Балкани е предлагането, показано по време на португалското председателство на Европейски Съюз, което почита напъните на двете страни за възстановяване на взаимоотношенията и на интеграционните процеси в района.

Премиерът Заев приказва и за самодейността „ Отворени Балкани “, която се основава на правилата на действие на Европейския съюз.

" Трябва да разгадаем политическите спънки и да интегрираме С. Македония в Европейски Съюз допустимо най -скоро. " „ Успешно завършихме домашната си работа, само че това не значи, че стопираме дотук, в противен случай, работим всеки ден и се борим за по -добро бъдеще за нашите жители “, е споделил министър председателят Заев на двустранна среща с канцлера Меркел.

Канцлерът Меркел се е съгласила с държавната делегация, че европейската интеграция както на С. Македония, по този начин и на района не би трябвало да продължава да се забавя и че продължаващият прогрес се отбелязва от всички съответни европейски институции и интернационалните сътрудници на страната.

Премиерът Заев и канцлерът Меркел са разискали и комерсиалния продан сред двете страни и по -нататъшното поощряване на икономическите вложения в страната, поради удобния бизнес климат, който прави Германия от години търговски сътрудник номер едно на С. Македония.

На срещата министър председателят Зоран Заев е благодарил на канцлера Меркел за персоналния й ангажимент за цялостната й всеотдайна работа и скъпия принос за подсилване на връзките на Германия със С. Македония, както и за поддръжката на страната по пътя ни към участие в НАТО и в процеса за реализиране на участие в Европейски Съюз.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР