Тирана. Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с премиера на Косово

...
Тирана. Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с премиера на Косово
Коментари Харесай

Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с премиера на Косово Рамуш Харадинай

Тирана. Министър-председателят Бойко Борисов организира среща с премиера на Косово Рамуш Харадинай в Тирана. Двамата държавни ръководители разговаряха в границите на срещата по Процеса Акаба по въпросите на Балканите в албанската столица по искане на Харадинай. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .
Рамуш Харадинай посочи лидерската позиция на българския министър председател за фокусиране на вниманието на Европа върху страните от Западните Балкани и благодари за напъните на българското председателство за реализиране на прогрес в интеграцията на страните от този район. Харадинай изрази готовността на страната му да оказва помощ за продължение на партньорството за реализацията на балканските планове.
Бойко Борисов и Рамуш Харадинай разискаха транспортните планове за съгласуваност на страните на Балканите. Акцент в диалога беше построяването на Коридор №8, който ще свърже Адриатическо с Черно море. „ Необходима е доста работа, в случай че желаеме да развием страните си и да свържем района с Европа “, сподели още българският министър председател. По думите му смисъла и изгодите от реализирането на плановете за свързаността на страните от района ще допринесат както за възстановяване на живота на народите, по този начин и за задълбочаване на добросъседските връзки в тази част на континента. „ Това е наложително условия за постигането на добра стопанска система, непоклатимост, сигурност и разцвет на Балканите “, уточни още българският министър-председател.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР