Тирана. Албанското министерство за Европа и външните работи осъди категорично

...
Тирана. Албанското министерство за Европа и външните работи осъди категорично
Коментари Харесай

„Канал 5“ : Официална Тирана осъди подвеждащото поведение на част от участниците в честването на Мекчин Камен

Тирана. Албанското министерство за Европа и външните работи осъди изрично „ използването на езика на омразата и антиалбанските расистки викания “ на отбелязването на Илинден в четвъртък на Мекчин Камен (Мечи камък) и изрази вяра, че това подвеждащо държание ще остане изолиран случай, предава скопският ефирен „ Канал 5 “ .
„ Вярваме, че това е демонстрация на една дребна група хора, подтикнати от рискови националистически усеща и се надяваме, че такива произшествия, които включват етническа ненавист ще останат изолирани. Министерството за Европа и външните работи на Албания приканва виновните институции да проведат следствие против подбудителите на принуждение и да ги изправят пред съда “, се споделя в реакцията на албанското външно ведомство.
Там се прибавя още, че Албания и албанците постоянно ще бъдат другари на Македония.
„ Вярваме в полезностите на съжителството, в хармонията и съдействието сред нашите страни и нашите жители “, се твърди в реакцията на министерството.

Реакцията на албания е във връзка със виковете на националистическия девиз „ Мъртъв шиптар, добър шиптар “, който звуча на Мечкин Камен (Мечи камък) в Крушево, до момента в който македонската държавната делегация полагаше венци на паметника на падналите герои по време на Илинденско-Преображенското въстание.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР