Тираджиията, който избяга от полицията преди два дни, бил пиян.

...
Тираджиията, който избяга от полицията преди два дни, бил пиян.
Коментари Харесай

Тираджията беглец бил с 1,5 промила

Тираджиията, който избяга от полицията преди два дни, бил пийнал. При тест с дрегер тестът на 32-годишния Иван посочила съществуването на 1,5 промила алкохол.

Припомняме, че на 3 декември малко след среднощ по Автомагистрала " Тракия " в региона на " Троянови врата " се движил товарният автомобил " Ман - 320 " с бургаска регистрация. ТИР-ът не спрян на на подаден сигнал със " стоп " палка на полицейски патрул на МВР-София.

Софийските служители на реда алармирали на сътрудниците си от Пазарджик и Пловдив. Около 01:20 ч. товарният автомобил бил спрян за инспекция от екип на бранш " Пътна полиция " при Пловдив. Тогава служителите на реда му създали тест за алкохол с дрегел. Резултатът бил 1,5 промила алкохол в кръвта на мъжа.

След като видял показанията на устройството, Иван изблъскал единия служители на реда, качил се назад в ТИР и тръгнал в посока Стара Загора.

Полицаите от Пловдив подали сигнал в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора. В землището на село Богомилово, община Стара Загора, служители на реда вършат опит да спрат лидера. Мъжът обаче оказал опозиция на полицейските чиновниците и още веднъж избягал от мястото.

Мъжът е бил арестуван, откакто служителите на реда го заграждат на Околовръстния път на Стара Загора, в посока за град Казанлък. Там органите на реда създали обсада на пътя и съумели да спрат транспортното средство.Той още веднъж оказал гневна опозиция и почнал да бяга от мястото, само че служителите на реда съумели да го задържат.

Срещу мъжа са повдигнати 6 обвинявания.

Той ще бъде изправен пред съда за това, че в изискванията на продължавано закононарушение, незаконно пречил на четирима полицейски чиновници да извършват служебните си отговорности, а точно да да правят инспекция на моторно транспортно средство и неговия лидер. Според обвиняването мъжът еосуетил осъществяването на инспекция посредством бягство, неподчинявайки се на издадените разпоредби със звуков и светлинен сигнал и устно предписание на орган на властта.

Спрямо лидера са повдигнати и 4 обвинявания за това, че при втория опит на служителите на реда да го спрат, той предизвикал на служителите на реда М.М., Д..Г., Д.Д. и З.М. лека телесна щета при осъществяване на служебните им отговорности.

Водачът е упрекнат и за това, че при опитите за задържането му той е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичният ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото

Назначени са съдебно-автотехническа експертиза и съдебно- оценителна експертиза.

По делото следва правене на заключенията на назначените експертизи и разпити на очевидци.

Ако бъде приет за отговорен за получените обвинявания мъжът може да лежи до 10 година в пандиза. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР