Типично в свой стил селекционерът Петър Хубчев не изпада в

...
Типично в свой стил селекционерът Петър Хубчев не изпада в
Коментари Харесай

Хубчев посочи кое може да е нашето предимство в Амстердам

Типично в собствен жанр селекционерът Петър Хубчев не изпада в еуфория след триумфа на България с 3:2 над Швеция преди два дни и се пробва да придаде същото мислене и на своите футболисти в навечерието на конфликта с Холандия. Утрешната среща в Амстердам идва в миг, в който “лъвовете” са в напредък, а домакините са в рецесия, която ограничи възможностите им за класиране на Мондиала. В тази връзка треньорът вижда нашия късмет.

“При нас нещата са малко по-спокойни спрямо Холандия за това дали ще отидем в Русия. Ако не се класираме, ще съжаляваме и ще си създадем изводите, само че пък това няма да ни е за първи път. Ние сме по-освободени душевен в съпоставяне със противника и се надяваме това да е нашето предимство”, съобщи Хубчев на формалната конференция в Ниската земя.

Селекционерът подсети, че би трябвало да останем крепко стъпили на земята, без значение триумфа над шведите. “Във футбола постоянно става по този начин - да се поддадеш на еуфорията. Затова главната ми роля е да убедя играчите, че успеха оня ден ще има дребна роля на следващия ден. Не си вършим никакви илюзии, че ще бъдем улеснени по някакъв наичн. Не сме огромна футболна мощ, че да си позволим да се поддаваме на настроението. Трябва да използваме още по-добре моментната си форма, да бъдем дисциплинирани и да създадем още един толкоз мощен мач”, счита Хубчев.

“Лалетата” ще бъдат без Робин ван Перси и Кевин Строотман, които са надлежно с травма и с наказване. “Това са двама доста положителни футболисти, само че не са единствените мощни играчи на противника - продължи Хубчев. - Ние се приготвяме за един доста сериозен конкурент. Важно е да съблюдаваме тактическа дисциплинираност и от ден на ден да започваме да имаме вяра в нашите мощни страни. По-правилно е да се концентрираме върху нас си.”

За този дуел експертът е осъден и няма да е на пейката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР