Timewarp 1965 Mk1 Mini Cooper S '1071', пременен в бадемово

...
Timewarp 1965 Mk1 Mini Cooper S '1071', пременен в бадемово
Коментари Харесай

Продават на търг рядък Mini Cooper, забравен в гараж три десетилетия

Timewarp 1965 Mk1 Mini Cooper S '1071', нагизден в бадемово зелена багра, е възобновен, откакто прекарва повече от три десетилетия в гаража.

Продавачът на автомобила, който ще бъде препоръчан на необятната аудитория на търг през септември, сега е на 80 години.

Той има Mini в продължение на десетилетия, макар че километражът на автомобила демонстрира изминати единствено към 64 хиляди километра.

В годината, в която е създадено, Mini би коствало към 900 евро. На търга след няколко месеца обаче специалистите считат, че ще коства 41 пъти повече, оповестява Daily Mail.

Търговете на типичен коли, на които ще се яви и скъпарската икона от 60-те години, ще се състоят на 24 септември в Warwickshire Event Center. Колата е описвана като „ спяща хубавица “, откакто неотдавна е открита в своето укритие, приютило я за три десетилетия.
View this post on Instagram
A post shared by CCA (@classic_car_auctions)

Сега автомобилът чака печеливша оферта в диапазона 33 000 до 38 000 евро.

1071-кубиковият MK1 Morris Cooper S е мощната версия на Mini, създадена от BMC (British Motor Corporation), което печели известното рали Монте Карло през 1964 година с Пади Хопкирк (починал на 89-годишна възраст предходната седмица) зад кормилото.

Само към 4 000 екземпляра са създадени с този мотор сред 1963 година и годината, която печели ралитата, като този регистриран през 1965 година образец евентуално е един от последните създадени.

Както всички версии на истинския Mini Cooper S, 1071cc ​​е доста мечтан автомобил. Рядката зелена багра - в контрастност с белия покрив, както и дребният пробег, и фактът, че е доставена от Обединеното кралство с десен волан, значат, че колата ще се продаде за относително огромна сума през септември.

Настоящият притежател купува автомобила, предпочитайки го пред състезателен Jaguar през шейсетте години, тъй като желал да транспортира повече пасажери. Машината е напълно истинска и със непокътнат заводски винилов интериор Dove Grey и Porcelain Green, който е допълнен от постелки Cumulous Grey.

Първоначално платен от чиновник на BMC по схемите за отстъпка на компанията през 1965 година, той е добит от сегашния притежател по-късно същата година. Това значи, че е имал единствено двама притежатели за 56 години.

Последният техниески обзор на автомобила, е изработен през октомври 1986 година на 62 814 км, което значи, че той е минал единствено 181 км през последните 36 години. Колата е съпроводена от истинска сервизна брошура на British Motor Corporation и данъчни документи с дата на приключване 31 март 1988 година Mini не е употребена на пътя от този момент, което значи, че е прекарала в гараж цели 34 години.

Всички идентификационни номера са същински и истински, в това число и регистрационният номер „ DON 55C “, който коства няколко хиляди евро самичък по себе си.

Като се има поради, че три десетилетия колата не е била в придвижване, от аукционната къща, организираща търга, споделят, че се нуждае от ремонт и сервизно обслужване. Ако бъде изцяло възобновено, Mini може да коства към 60 000 евро, съгласно оценки на специалистите по типичен коли от Hagerty UK.

Един образец в положително до чудесно положение коства сред 28 000 и 43 000, само че малко от тези, които към момента са на пътя през днешния ден, имат толкоз дребен пробег и единствено двама притежатели.

Модел от 1963 година в граховозелено и с бял покрив, с навъртяни единствено 53 000 и в доста по-добро положение е продаден на търгове в Силвърстоун през юли 2020 година Той сменя притежателя си за 46 000 евро. Стойностите на колекционерските коли обаче скочиха внезапно през последните две години, даже в светлината на пандемията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР