Тимът на Валенсия сложи край на серията от две последователни

...
Тимът на Валенсия сложи край на серията от две последователни
Коментари Харесай

Валенсия пречупи съпротивата на Барселона в испанското дерби

Тимът на Валенсия постави завършек на серията от две поредни победи на Барселона. Момчетата на Алекс Мумбру измъкнаха триумф с 84:83 (20:20, 21:18, 21:21, 22:24) в своята зала " Ла Фонтета ". Срещата бе последна от 14-ия кръг на Евролигата. 

Така " портокалите " записват седмия си триумф за сезона, като тимът заема 11-ата позиция с актив от 7-8. Барселона пък е един от петте тима с баланс от 10-5, дружно с Фенербахче, Реал Мадрид, Баскония и Монако. 

Домакините от Валенсия бяха по-активният тим през първото полувреме, като задатъкът им в един миг от втората четвърт доближи седем точки при 41:34. Барселона отговори със серия от четири следващи точки до края на полувремето, преди да си върне водачеството в първата половина на третия интервал при 43:48. 

Валенсия отвърна уместно на предизвикването и в края на частта се снабди с актив от три при 62:59. В последната част възпитаниците на Мумбру направляваха дуела, като едвам в последните секунди позволиха противника да стопи изоставането си до точка при 81:80. Три сполучливи наказателни удара на Крис Джоунс обаче помогнаха на Валенсия да отблъсне щурма на Барса и да се поздрави с триумф с крайното 84:83. 

Ясиел Риверо приключи с 16 точки за 19 минути за Валенсия. Лидерът на отбора Боян Дублевич вкара още 14 с 6 битки, а Джаред Харпър наниза 11 точки. 

Нико Лапровитола избухна с 28 точки и 7 асистенции за Барса, като вкара 6 тройки от 11 опита. Ян Весели завърши с 14 точки, Никола Миротич вкара 11, а Кайл Курич се разписа с 10 точки.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР