Тимът на Ред Бул Лайпциг победи с 1:0 Рейнджърс в

...
Тимът на Ред Бул Лайпциг победи с 1:0 Рейнджърс в
Коментари Харесай

РБ Лайпциг взе минимален аванс пред Рейнджърс

Тимът на Ред Бул Лайпциг победи с 1:0 Рейнджърс в първи конфликт от полуфиналите в Лига Европа. Анхелиньо вкара хубав гол с отдалечен удар в 85-ата минута, с цел да приближи немския отбор до първи край в евротурнирите. Домакините имаха и други благоприятни условия, само че ги пропуснаха. Гостите от Шотландия стояха доста устойчиво в отбрана, само че рядко нападнаха. " Сините " обаче играят мощно на своя " Айброкс " и това дава обещание трогателен реванш.

Двубоят стартира с напън на Република България Лайпциг и удар на Конрад Лаймер, който беше блокиран. Около 7000 почитатели от Глазгоу подкрепяха гостите. Те се прибраха пред наказателното си поле и демонстрираха, че ще разчитат напълно на контраатаки. Сгъстената отбрана на " сините " не позволяваше на домакините да пробиват по фланговете и това доникъде на полувремето нямаше нито едно рисково състояние пред Макгрегър, като се изключи удар на Нкунку, който не уцели добре топката.

Постепенно германците започнаха да намират пролуки в отбраната на Рейнджърс. Хубаво двойно подаване сътвори опция за Лаймер, само че Конър Голдсън се намеси самопожертвователно. В 31-ата минута Олмо и Соболсйа комбинираха пред наказателното поле, а Анхелиньо посрещна отбитата топка след центрирането, само че Джеймс Таварниър почисти. До почивката Република България Лайпциг имаше огромно превъзходство в притежанието на топката, само че Макгрегър нито един път не трябваше да прави значимо избавяне.

В началото на второто полувреме Райън Кент проби по левия фланг и стреля остро, само че топката мина на сантиметри около гредата. Шотландците се пробваха да затруднят противника и с няколко центрирания от статични положения. В 53-ата минута Макгрегър отрази доста мощен удар на Нкунку. Надмощието на домакините ставаше все по-отчетливо, само че множеството техни офанзиви се проваляха поради липса на точност при последния пас.

В 62-ата минута Лаймер стреля, само че прекомерно едва, с цел да затрудни Макгрегър. В играта на Република България Лайпциг се появи повече заостреност след влизането на Форшберг и Андре Силва. Секунди по-рано Кристофър Нкунку изскочи самичък против Макрегър, преодоля го и направи по-трудното, като прати топката в навън. В 76-ата минута късмет се откри и пред гостите, само че Гулачи избави удара на Кент.

По-добрата игра на германците беше възнаградена, въпреки и късно. В 85-ата минута те извършиха корнер, след което защитник на Рейнджърс почисти с глава, само че топката попадна право на крайници на Анхелиньо и той от границата на наказателното поле я заби във вратата. Левият бек беше измежду най-активните футболисти на Република България Лайпциг и за следващ път показва какъв брой е значим за отбора си. В оставащите минути не се случи нищо забавно. Реваншът в Глазгоу е на 5 май.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР