Тимът на Райо Валекано се справи с Осасуна с 2:1

...
Тимът на Райо Валекано се справи с Осасуна с 2:1
Коментари Харесай

Райо Валекано победи Осасуна за първа победа в Ла Лига от началото на февруари

Тимът на Райо Валекано се оправи с Осасуна с 2:1 като хазаин в среща от 29-ия кръг на испанската Ла Лига. Двата състава заемат надлежно осмо и девето място във краткотрайното класиране. За Райо Валекано това бе първа победа от началото на февруари и общо девет мача в шампионата. Отборът излезе на осма позиция с 40 точки, а деветият Осасуна е с две по-малко – 38.

Домакините поведоха с два гола в границите на три минути в края на първото полувреме. В 40-ата минута Аридане Ернандес си означи автогол и Райо Валекано поведе с 1:0, а Иси Паласон бе прецизен три минути по-късно, възползвайки се от неубедителни дейности на отбраната на Осасуна.

Мойсес Гомес върна едно попадение за гостите, намалявайки на 1:2 в 66-ата минута на дуела, само че до края футболистите на Райо Валекано опазиха преднината си.

И двата отбора към момента имат шансове за шестото място, което би им донесло присъединяване в Лигата на конференциите през идващия сезон, а Осасуна може непосредствено да се класира за Лига Европа, в случай че победи Реал Мадрид във финала на шампионата за Купата на краля в Испания на 6 май.

Мачове от 29-ия кръг в шампионата на Испания по футбол:

Райо Валекано – Осасуна 2:1

по-късно през днешния ден:
Виляреал – Валядолид
Атлетик Билбао – Реал Сосиедад
Бетис – Еспаньол
Кадис – Реал Мадрид

в неделя:
Жирона – Елче
Хетафе – Барселона
Атлетико Мадрид – Алмерия
Валенсия – Севиля

в понеделник:
Селта Виго - Майорка





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР