Тимът на постигна много ценна победа в, след като срази

...
Тимът на постигна много ценна победа в, след като срази
Коментари Харесай

Бонучи разплака Лацио в Рим, Ювентус с ценен успех

Тимът на реализира доста скъпа победа в, откакто съкруши с 2:0 при визитата си Лацио в мач от 13-ия рунд на Серия А. Големият воин за „ бианконерите” в италианската столица бе Леонардо Бонучи, който вкара и двата гола, които бяха от дузпи.
Първо Бонучи се разписа в 23-ата минута, а седем преди края на постоянното време осъществя и втората дузпа, дадена в мача за неговия тим.
С триумфа си Юве се изравни по точки с Лацио и отборът е шести, до момента в който столичани са пети заради по-добрите си индикатори. Лидерът Наполи е с 32 точки, само че и мач по-малко по отношение на двата тима.
В идващия кръг Ювентус посреща Аталанта, до момента в който Лацио има аудиенция на водача от Неапол.
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Отборът от Торино стартира по-добре дуела и в нескончаем интервал топката беше в по-голям интервал у тях. Все отново първата опция бе за Лацио, когато Фелипе Андерсон получи на границата на наказателното поле и насочи мощен удар, който бе блокиран от бранител на „ бианконерите “.
Натискът на торинци се материализира в попадение, откакто в 23-ата минута Юве получи дузпа, а зад топката застана бранителят Леонардо Бонучи. Опитният футболист нанесе мощен удар по топката и я прати в горния ляв ъгъл на вратата, защитавана от Пеп Рейна.
Лацио заигра по-активно и пробваха да върнат пасива си. Десет преди края на първата част Милинкович-Савич шутира мощно от отдалеченост, само че Шчесни се намеси уверено. В 41-ата минута Куадрадо достави положително центриране към Алваро Мората, само че опитът на нападателя бе неакуратен.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Гостите започнаха по-добре и втората част. В 48-ата минута Деян Кулушевски направи страховит пробив и нахлу в наказателното поле, след което насочи изстрел в долния ляв ъгъл, само че той бе слаб и Пепе Рейна улови.
Миг по-късно Леонардо Бонучи бе покрай второ попадение в мача, само че изстрелът му с глава мина рисково близо около десния непряк дирек.
Последваха слаби минути от двата тима на " Олимпико " като ситуациите пред двете порти липсваха. Въпреки това, Ювентус бе по-организираният тим, който владееше повече топката по отношение на " орлите ".
Четвърт час преди края на срещата Мойс Кийн можеше да вкара втори гол във вратата на Пепе Рейна, само че не откри задачата. Десет преди края на постоянното време " бианконерите " получиха втора дузпа от рефера, а зад топката още веднъж застана Леонардо Бонучи. И този удар на опитния италианец бе неспасяем за Пепе Рейна - 2:0 за Ювентус.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ
ЛАЦИО: Рейна – Хисай, Луис Фелипе, Ачерби, Закани – Милинович-Савич, Каталди, Алберто – Андерсон, Педро, Лазари
ЮВЕНТУС: Шчесни – Пелегрини, Де Лихт, Бонучи, Данило – Рабио, Локатели, МакКени, Куадрадо – Мората, Киеза

ПРЕДИ МАЧА
Маурицио Сари ще може да разчита на съвсем всичко най-хубаво. Единственият сигурен отсъстващ е Адам Марушич, който лекува заболяване. Под въпрос е голмайсторъ на " орлите " Чиро Имобиле.
Кадровите проблеми пред Масимилиано Алегри са по-големи - навън заради разнообразни травми са капитанът Джорджо Киелини, Матия де Шильо, Федерико Бернардески, Аарън Рамзи и Пауло Дибала.
В последните 5 мача сред двата тима силите са изравнени - по две победи за всеки и едно тъждество. За последно Лацио и Ювентус се срещнаха през март, като тогава по-силни се оказаха " бианконерите ". Адриен Рабио и на два пъти Алваро Мората се рапзисаха за триумфа с 3:1.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР