Тимът на надигра с 3:1 като гост на “” в

...
Тимът на надигра с 3:1 като гост на “” в
Коментари Харесай

Рома с нова победа след вихрено първо полувреме и блестящ мач на Борха Майорал

Тимът на надигра с 3:1 като посетител на “” в мач от 16-ия кръг на италианската Серия “А”. “Вълците” взеха решение мача още преди почивката, отбелязвайки три безответни гола. Много мощен мач за Рома направи. 23-годишният испански нападател означи първите два гола (8, 29) в дуела и завоюва дузпа за столичани, а тя бе превърната в гол от (35). В 71-ата минута бе прецизен за Кротоне.
What. A. Hit.

— AS Roma English (@ASRomaEN) Така Рома продължава да заема трето място в класирането, като към този момент е с 33 точки. Лидерът (37) приема по-късно довечера в конфликта на кръга, а втори е с 36 точки. Кротоне пък се намира на последната 20-а позиция с едвам 9 точки.

Кротоне стартира малко по-добре мача и в първите няколко минути дейностите се развиваха повече в половината на “вълците” от Рим. Още с първата си рискова офанзива обаче гостите от столицата излязоха напред в резултата. Хенрих Мхитарян овладя чудесно топката на левия фланг след дълго подаване и с ослепително центриране откри Борха Майорал пред противниковата врата. Започналият в титулярния състав на Рома на мястото на босненската звезда испански нападател бе на точното място в точния миг и с лекост изведе “джалоросите” напред - 0:1.

В 26-ата минута домакините бяха покрай изравнително попадение, само че ударът с глава на излезе в навън. Секунди по-късно Сими направи нов пропуск, стреляйки неопределено този път с крайник след добавка. парира шут на, само че топката попадна в Сими, който обаче не се възползва от шанса.


И вместо резултатът да стане 1:1, единствено след секунди отборът на вкара втори гол. Негов създател още веднъж бе Борха Майорал, а попадението бе извънредно красиво. Гостите проведоха контраофанзива и Майорал получи топката в половината на домакините. Юношата на реши да опитва отдалечен изстрел и това се оказа доста правилен ход, защото испанецът със страховит удар изпрати топката в горния ляв ъгъл на безпомощния - 0:2. Минутата беше 29-а.

В 35-ата минута резултатът стана 0:3. получи топката на десния фланг и центрира към Майорал, който падна в наказателното поле след прикосновение с Владимир Големич. Реферът Марко Пичини реши, че сръбският бранител на Кротоне е направил нарушаване и уточни бялата точка. Мхитарян извърши дузпата и макар че Кордас позна ъгъла и не бе надалеч от това да избави удара, арменецът осъществя попадение.


След почивката играчите на Фонсека направляваха развоя на дуела и без особени компликации сграбчиха трите точки, макар че получиха гол във вратата си. Преди това пък, в 64-ата минута, преди малко появилият се на терена за “джалоросите” халф даже имаше превъзходен късмет за 0:4, само че Кордас парира неговия шут.
В 71-ата минута Големич направи резултата 1:3. Рома подцени едно осъществяване на ъглов удар, до което се стигна след чудесно избавяне на Пау Лопес след изстрел с глава на Жуниор Месиас. След центрирането от корнера Големич изпревари бранителите на Рома и с глава насочи топката във вратата.

В 86-ата минута мазета съвсем от голлинията разочароващ удар на Сими след неточност в защитата на Рома. В минутите до края на срещата гостите не бяха сложени пос сериозен напън и футболистите на Фонсека записаха трета поредна победа в шампионата, четвърта при посещение и общо 10-а от началото на сезона в Серия “А”.

Серия А 15 кръг, неделя 3 януари  Рома 1:0краен резулат  Сампдория
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР