Тимът на Монако записа 11-ата си победа през настоящия сезон

...
Тимът на Монако записа 11-ата си победа през настоящия сезон
Коментари Харесай

Монако се пребори с Жалгирис, Окобо герой в отсъствието на Майк Джеймс

Тимът на Монако записа 11-ата си победа през сегашния сезон в Евролигата. Монегаските обаче трябваше много да се потрудят за триумфа довечера, откакто сътвориха поврат в последната четвърт против Жалгирис, побеждавайки го с 84:82 (17:26, 25:23, 18:15, 24:18) в дуел от 16-ия кръг на най-силния клубен европейски шампионат.

Така тимът на Саша Обрадович продължава гонитбата на върха с Баскония, като двата състава заемат първите две места в подреждането с еднакъв баланс от по 11-5. Серията на Жалгирис от две следващи победи пък завърши и литовският гранд остава на десетото място в таблицата с баланс от 8-8.

Още в първата четвърт домакините се сблъскаха със съществено количество проблеми, откакто литовците отвориха разлика от девет точки при 17:26 в своя изгода. Авансът на гостите във втория интервал се усили до 13 точки при 22:35, само че с течение на времето клубът от Княжеството редуцира недостига си до седем на огромната отмора при 42:49. Играта на " котка и мишка " продължи и след почивката, като Жалгирис още веднъж на няколко пъти създаваше двуцифрена разлика на таблото.

Две следващи тройки на Якуба Уатара в последната минута от третата част обаче стопи дистанцията до единствено четири точки при 60:64, а с отлични изяви на Ели Окобо домакините доближиха до равенството при 72:72 в средата на последната четвърт. 34 секунди преди края на постоянното време Окобо наниза основна тройка за 83:79, само че трите точки бяха върнати веднагически от три сполучливи наказателни удара на Едгарас Улановас. След това Окобо вкара единствено един от двата си фаула за 84:82, само че Жалгирис не съумя да стигне до пукотевица в последното си нахлуване в срещата и по този начин Монако се поздрави с триумфа.

Окобо приключи с 22 точки и 9 асистенции, като стреля 10/11 от наказателната линия за спечелилите. Алфа Диало и Якуба Уатара пък нанизаха по 14 точки, а водачът на отбора Майк Джеймс бе удържан до единствено 2 точки за 24 минути.

Роландс Смитс завърши с 18 точки и 5 битки за Жалгирис. Кийнън Еванс вкара 17, Едгарас Улановас добави още 12 точки, а Лауринас Бирутис се разписа с 10 точки и 7 битки.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР