Тимът на Байер Леверкузен победи с 2:0 Атлетико Мадрид в

...
Тимът на Байер Леверкузен победи с 2:0 Атлетико Мадрид в
Коментари Харесай

Байер поднесе горчиво хапче на Атлетико, Гризман продължава да играе под 30 минути

Тимът на Байер Леверкузен победи с 2:0 Атлетико Мадрид в мач от група В на Шампионска лига. „ Аспирините “ стигнаха до триумфа с късни голове на Роберт Андрих и Муса Диаби. Германският отбор изненадващо сътвори повече положения и справедливо завоюва, само че имаше и доза късмет, че през първата част Майкъл Оливър не отсъди дузпа за игра с ръка на Едмонд Тапсоба.

Немският тим събра 3 точки, а толкоз има и Атлетико, който преди седмица реализира трагична победа с 2:1 против Порто. Лидер в групата е Брюж. Белгийците разгромиха с 4:0 като посетител Порто и са с цялостен актив от 6 точки.

Първата добра опция се откри пред домакините, откакто Пиеро Хинкапи преодоля Науел Молина на фланга и центрира към Адам Хложек, само че Марио Ермосо почисти.

Най-спорният миг в дуела пък пристигна в 22-ата минута. Тогава след центриране в наказателното поле Тапсоба изби кълбото с ръка, само че Майкъл Оливър не отсъди дузпа. Последва инспекция с ВАР, която удостовери решението на основния арбитър, а Диего Симеоне не скри недоволството си.

В 25-ата минута Хложек откри Демирбай, който незабавно шутира, само че топката мина на сантиметри от гредата. В 48-ата минута домакините като по знамение не поведоха. Първо Диаби подаде на Шик и той стреля в напречната греда, а при добавката Хложек уцели левия непряк дирек и Атлетико още веднъж оцеля. Секунди по-късно Гърбич избави удар с глава на Демирбай.

След час игра Симеоне още веднъж прибегна до промените. Гризман и Караско заеха местата на Молина и Рейнилдо, а " дюшекчиите " заиграха с повече експанзия в средата на терена.

В последните 10 минути обаче домакините материализираха два от възможностите си посредством Андрих и френския национал Диаби, с което вгорчиха вечерта на мадридския клуб.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР