Тим Кук: Хората го ползват, за да следват своите страсти

...
Тим Кук: Хората го ползват, за да следват своите страсти
Коментари Харесай

Епълският Mac компютър навърши 35 години

Тим Кук: Хората го употребяват, с цел да следват своите пристрастености и да основават бъдеще

Преди 35 години Macintosh сподели „ здравей “ (източник: Tim Cook / Twitter)

Apple Macintosh навърши 35 години – за това подсети основният изпълнителен шеф на „ ябълката “ Тим Кук с обява в обществената мрежа Twitter.

„ Преди 35 години Macintosh сподели „ здравей “. Промени метода, по който мислим за компютрите, и продължи да трансформира света. Обичаме Mac и през днешния ден ние сме горди, че го употребяват повече хора от всеки път, с цел да следват своите пристрастености и да основават бъдеще “, сподели Кук.

По този мотив The Register разгласява обстоен преглед на историята на Mac. Конкурентът IBM беше пуснал Personal Computer XT по-малко от година преди този момент, през март 1983, с до 640KB RAM и мощен Intel 8088 процесор.
още по тематиката
IBM беше почнала да доминира в компютърната промишленост, само че PC XT нямаше графичен потребителски интерфейс, като вместо това се придържаше към трезвения команден ред на DOS.

„ От своя страна, Macintosh имаше GUI, взет от злополучния план на Apple Lisa, и се продаваше на по-ниската цена от 2 495 $, “ напомня изданието. Това се равнява на днешни към 6 хиляди $, разяснява The Register.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР