Тим Баучер казва, че е използвал интелигентната технология, за да

...
Тим Баучер казва, че е използвал интелигентната технология, за да
Коментари Харесай

Писател използва AI, за да напише близо 100 книги за по-малко от година

Тим Баучер споделя, че е употребявал интелигентната технология, с цел да разгласява 97 мини романа през последните девет месеца, предава New York Post.

„ Целта ми беше ясна: да основа поредност от неповторими, завладяващи електронни книги, сплотяващи антиутопична научна фантастика със завладяващо създаване на свят с изкуствен интелект “, написа Баучер в публикация за Newsweek. “Книгите за AI Lore “, както ги назовавам, са доказателство за капацитета на AI за увеличение на човешката креативност. “



Авторът споделя, че е употребявал AI чатботове ChatGPT и Claude на Anthropic, с цел да помогне с хрумвания и генериране на текст, до момента в който AI генераторът на изображения Midjourney е употребен за поясняване на романите. Всяка от неговите книги съдържа до 5000 думи и съдържа от 40 до 140 изображения, генерирани от AI. За разлика от естествените създатели, които агонизират над стотици независимо написани страници в продължение на месеци, книгите на Баучер лишават единствено шест до осем часа, с цел да бъдат написани. Най-бързият му героизъм му лишава единствено три часа, разкрива той.



Между август и май Баучер е спечелил 2000 $ и е продал повече от 500 копия от историите си. Той даже проектира поредицата AI Lore, с цел да се препращат взаимно, позволявайки на читателите да бъдат привлечени още веднъж и още веднъж посредством „ взаимосвързани разкази “.



„ Този метод беше сполучлив, като болшинството от моите читатели си купуват още веднъж книги “, споделя Баучер. “​​Много читатели постоянно се връщат, с цел да закупят още шест или осем или даже 10 тома в една сесия, което допуска, че дължината не лимитира ангажираността или продажбите “.

„ Въпреки че историите не са поредни разкази, мисля, че пазарът на серийна фантастика от края на XIX в. и началото на XX в. е може би най-хубавият исторически аналог тук. Хората се радват да се връщат към едни и същи светове на истории още веднъж и още веднъж, а AI ми разрешава да създавам бързо с непрекъснато качество, с цел да отговоря на търсенето им за повече. “



Друго преимущество за читателите, споделя Баучер, е, че той може да продава книгите си единствено за $2 - като най-високата цена е $4. Авторът също по този начин упорства, че това е засилило творчеството му, като му е разрешило да реализира „ успеваемост, която в никакъв случай не бих могъл да реализира по различен метод. Успях да вдъхна живот на истории и наративни вселени, които зреят в съзнанието ми от години. Дори използвах AI, с цел да ми помогне да шифровам мини приложения, които в допълнение ще рационализират и ще ускорят креативния развой в бъдеще “, написа Баучер, който продава книгите си на своя уеб страница, в Newsweek.

„ Противно на общоприетото разбиране, че AI ще размени креативните работни места, аз виждам AI като мощен инструмент за възстановяване и ускорение на нашите качества и потенциал и с цел да ни направи по-добри във всичко, което вършим “, продължава той. „ Неизбежно е всички художници да се сблъскат и да употребяват до известна степен AI инструменти; ще би трябвало просто да намерите вярната композиция, която работи за вас. “

Въпреки товаБаучер също е наясно, че изкуственият разсъдък има своите дефекти, като да вземем за пример неспособността му да сътвори поредна история в дълга форма - заради което той се придържа към „ флаш “ части. И въпреки всичко, макар паденията си, писателят на научна фантастика планува „ бъдеще, в което разказването на истории с изкуствен интелект се трансформира в норма “.

Романите, генерирани от AI, сътвориха преуспяващ пазар през последните месеци. През февруари повече от 200 заглавия са били съавтори на ChatGPT, съгласно Business Insider. Амаар Реши, управител продуктов дизайн, неотдавна получава рецензии онлайн, откакто употребява AI, с цел да сътвори и независимо разгласява детска книга единствено за 72 часа. Автори и основатели подлагаха на критика книгата му „ Алис и Спаркъл “ за кражба на тяхната работа, до момента в който други подлагаха на критика написаното.

Въпреки противоположната реакция, която получават някои създатели, Баучер не се тормози: „ Убеден съм, че пресечната точка на AI и разказването на истории има голям капацитет и нямам самообладание да видя къде ще ни води това пътешестване. Нашето въображение е единственото ограничаване. “

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР