Тим Бърнърс-Лий е доста важен човек в технологичния свят. Той

...
Тим Бърнърс-Лий е доста важен човек в технологичния свят. Той
Коментари Харесай

Създателят на World Wide Web изгражда нов интернет - slava.bg

Тим Бърнърс-Лий е много значим човек в софтуерния свят. Той е бащата на Интернет, виновен за раждането на World Wide Web, както го познаваме. И той ненавижда това, в което се трансформира. Така че Лий подхваща някои дейности, с цел да го поправи.

Виждате ли, от години Бърнърс-Лий показва неприязънта си към това по какъв начин огромните корпорации са възприели това, което би трябвало да бъде свободна среда, и са му сложили ограничавания. Не му харесва по какъв начин групи като Фейсбук, Гугъл и Amazon дейно централизират интернет, нито по какъв начин управляват данните на хората. Затова работи върху нова платформа и стартъп, които афишират война на Big Tech, оповестява indiatimes.com.

Inrupt е стартъп, по който Лий работи от към девет месеца. Той даже е взел отмора от влиятелната си специалност в CSAIL лаборатории на MIT, с цел да работи на цялостен работен ден. И Inrupt най-сетне ще излезе на бял свят тази седмица, сподели Бърнърс-Лий пред Fast Company в извънредно изявление.

„ Намерението е международно владичество “, споделя той.

Inrupt е построен върху платформата ‘Solid’, нещо, върху което той и други от MIT работят от години. По принцип Solid е планиран да бъде като първите дни на Интернет, див и безвъзмезден, а Inrupt ще бъде методът за достъп до него, най-малко за начало. В проява той извади нещо, което наподобява доста на съществена страница в браузъра. Част от приложение, основано за негова персонална приложимост, демонстрира календара му, адресната книга, чатовете, музиката му и т. Н. Като че ли сте комбинирали Гугъл Drive с WhatsApp, Spotify и съвсем всяка част от облачното вместилище и онлайн свързаността, които употребявате през днешния ден, всичко на едно място. Разликата тук е, че цялата информация е под негов надзор.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР