Тиквата е полезен плод, който е добре да включваме в

...
Тиквата е полезен плод, който е добре да включваме в
Коментари Харесай

Не е за вярване, но тиквените семки са полезни за това

Тиквата е потребен плод, който е добре да включваме в менюто си. Консумацията й ни зарежда с редица субстанции, от които тялото се нуждае. Дали обаче сте наясно с изгодите от тиквените семки и за какво в действителност е значимо да ги консумираме? В днешната публикация ще ви разкажем точно за това.
Защо е целесъобразно да консумираме тиквени семки и какви са изгодите от тях?
Малцина са наясно с това, че тиквените семки са извънредно потребни за нас. Те могат да подобрят настроението на човек, както и да облекчат болката.

Те са извънредно богати на магнезий, калий, калций, цинк, омега-3 мастни киселини, които се грижат за здравето на сърцето и спомагат за регулирането на кръвното налягане.
Ето какви са и останалите изгоди, които можете да извлечете от тиквените семки:
• Облекчават признаците на менопаузата;

Жените, които са в менопауза, би трябвало да похапват тиквени семки колкото се може по-често. Те ще им оказват помощ да подобрят настроението си, ще облекчат болките в ставите и главоболието.
Защо би трябвало да консумираме масло от тиквено семе?
Маслото от тиквени семки се назовава още „ черно “ или „ зелено “ злато поради потребните му свойства. То се употребява...

• Понижават неприятния холестерол;

Ако страдате от неприятен холестерол, за предпочитане е да включите семките на тиквата в менюто си. Използвайте ги като в допълнение средство за понижаване равнищата на неприятния холестерол.

• Предпазват ни от диабет;

Тъй като тиквените семки са богати на ненаситени мастни киселини, те съумяват да контролират равнищата на кръвната захар и по този метод ни защищават от диабет.
Тиквено масло - изгоди и приложения
Използвали ли сте в миналото тиквено масло? Ако не, значи сте изгубили от невероятните изгоди, които тази съставна част може да ви предложи. Тикв...

• Помагат за събаряне на килограми;

Още едно потребно свойство на тиквените семки, за което е добре да знаете. Те са чудесна добавка към здравословното ни меню. В тях се съдържат доста фибри и протеини, които имат решаваща роля за свалянето на килограми.

• Облекчават признаци на артрит.

Семките на този плод имат противовъзпалителен резултат. Препоръчва се хората, които страдат от това заболяване, всеки ден да похапват по 30 грама от ядките и се чака да облекчат до някаква степен признаците.

Включете тиквените семки в менюто си, тъй като те са доста скъпи за човешкия организъм!

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР