Тихоокеанският флот провежда учението “Финвал-2023 в Североизточна Русия, ръководено от

...
Тихоокеанският флот провежда учението “Финвал-2023 в Североизточна Русия, ръководено от
Коментари Харесай

В Североизточна Русия започнаха мащабни учения по защита на Северния морски път

Тихоокеанският флот организира учението “Финвал-2023 ” в Североизточна Русия, ръководено от главнокомандващия на Военноморски сили Николай Евменов, оповестиха от Министерството на защитата.

„ В североизточната част на Русия се организира обучение за отбрана на Северния морски път под управлението на главнокомандващия Военноморски сили “, споделиха от министерството.

Тактическите учения се организират във водите на Чукотско и Берингово морета, както и на полуостров Чукотка. В тях вземат участие към 10 хиляди военнослужещи и повече от 50 единици техника, в това число надводни и спомагателни кораби, подводници, военноморски самолети и хеликоптери, брегови ракетни системи " Бал " и " Бастион ", както и колесна и верижна бронирана техника с висока проходимост.

„ Всички епизоди на учението имат защитителен темперамент и имат за цел да подобрят подготовката на силите и войските за интервенции по североизточните граници на Русия “, отбелязва ведомството.

Руската войска тренира дейности по противовъздушна защита, битка с подводници и десант, прави пренасяне на техника в арктическия терен, а също по този начин взе участие в ракетни и артилерийски стрелби.

Първият епизод от ученията беше обучение за поразяване на група кораби в североизточната част на Берингово море. Екипажите на гвардейския ракетен крайцер " Варяг " и атомния подводен ракетен крайцер " Томск ", както и бреговата ракетна система " Бастион " отработиха ракетния удар.

Освен това, по време на ученията за отбрана на Северния морски път, крилати ракети " Вулкан ", " Гранит " и " Оникс " бяха изстреляни по цели в Берингово море и военните ги поразиха всичките.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР